Quantcast

Lietuvos sporto gerbėjų laukia įdomus savaitgalis

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio rinktinės dvikova, olimpinių prizininkų ir olimpiečių varžybos baidarių ir kanojų irklavimo trasoje bei badmintono aikštelėje, Lietuvos krepšinio lygos ketvirtfinaliai, Lietuvos fechtavimo ir kultūrizmo čempionatai bei žirgų lenktynės – toks įdomus savaitgalis laukia Lietuvos sporto gerbėjų.

Lietuviai pasivijo pasaulio čempionato finalininkus

Dėl kelialapio į Europos čempionatą kovojanti Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sekmadienį sostinės „Siemens“ arenoje žais labai svarbias rungtynes su belgais.Trečiadienį Belgijoje lietuviai išplėšė pergalę 33:29 ir iškovoję antrą pergalę per tris turus, pasivijo grupėje pirmaujančias pasaulio čempionato finalininkes Prancūziją ir Norvegiją. Į Europos čempionato finalinį etapą pateks dvi geriausios grupės komandos.

Europos rankinio čempionato atrankos turnyras „Siemens“ arena (Ozo g. 14, Vilnius)

Gegužės 7d. (sekmadienis) 18:00 Lietuva –Belgija

Olimpiniai prizininkai kovos tarpusavyje

Rio de Žaneiro olimpiadoje bronzos medalius dviviete baidare iškovoję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, Lietuvos taurės varžybose Trakuose kovos vienas prieš kitą. Tai lėmė pasikeitusios taisyklės, kai dviviečių baidarių 200 metrų distancija tapo ne olimpine. Olimpiniams prizininkams teks kovoti ir su olimpiadoje 9 vietą užėmusiu Europos čempionato prizininku Ignu Navakausku. Atkakli kova laukiama ir vienviečių kanojų varžybose, kur kovos Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas ir pasaulio rekordininkas Vadimas Korobovas.

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybos Trakų irklavimo bazė (Karaimų g. 73)

Gegužės 6d. (šeštadienis) 11:00 varžybų pradžia 16:00 finalai

Gegužės 7d. (sekmadienis) 9:00 varžybų pradžia 14:00 finalai

Olimpiečiai kovos ir badmintono aikštelėje

Badmintonininkai savaitgalį Vilniuje kovos dėl Lietuvos čempionato medalių. Lietuvos čempionate dalyvaus ir geriausi mūsų šalies badmintonininkai – dviejų olimpiadų dalyvė Akvilė Stapušaitytė ir vienoje olimpiadoje žaidęs Kęstutis Navickas. Lietuvos čempionate badmintonininkai išsidalins medalius vyrų ir moterų vienetų, dvejetų ir mišrių dvejetų varžybose.

Lietuvos badmintono čempionatas „Delfi“ sporto centras (Ozo g. 14C, Vilnius)

Gegužės 6d. (šeštadienis) 12:00 kvalifikacinės varžybos

Gegužės 7d. (sekmadienis) 10:00 pusfinaliai 12:00 finalai

Paaiškėjo pirmasis LKL pusfinalio dalyvis

Pirmieji į Lietuvos krepšinio lygos pusfinalį pateko Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Dainiaus Adomaičio treniruojamas „Neptūnas“ ketvirtfinalyje sausu rezultatu 3:0 pranoko Utenos „Juventus“. Kiti LKL pusfinalio dalyviai gali paaiškėti jau penktadienį ir šeštadienį, nes serijoje iki trijų pergalių Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ pirmauja 2:0 ir trečias rungtynes žais namuose.

Lietuvos krepšinio lyga

Gegužės 5d. (penktadienis) 19:00 Kauno „Žalgiris“ –Alytaus „Dzūkija“ („Žalgirio“ arena)

Gegužės 6d. (šeštadienis) 17:00 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ („Lietuvos ryto“ arena) 17:00 Panevėžio „Lietkabelis“– Prienų „Vytautas“ („Cido“ arena)

Didžiausios šalyje sportinių šokių varžybos

Didžiausioje šalies „Žalgirio“ arenoje savaitgalį vyks didžiausios sportinių šokių varžybos Lietuvoje – „Gintarinė pora“. Legendinių šokėjų Jūratės ir Česlovo Norvaišų inicijuotos varžybos rengiamos jau 53 kartą. „Žalgirio“ arenoje šoks ir viena tituluočiausių Lietuvos porų – pasaulio profesionalų šokėjų vicečempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis.

Sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ Kauno „Žalgirio“ arena (Karaliaus Mindaugo pr. 50)

Gegužės 6d. (šeštadienis) 10:00 varžybų pradžia 19:00 finalai

Gegužės 7d. (sekmadienis) 10:00 varžybų pradžia 19:00 finalai

Vilniuje kryžiuosis špagos

Sostinėje vyks Lietuvos fechtavimo čempionatas. Šeštadienį asmeninėse ir komandinėse špagos varžybose medalius išsidalins vyrai, o sekmadienį šalies čempionės paaiškės ir moterų varžybose.

Lietuvos fechtavimo čempionatas Lengvosios atletikos maniežas (Žemaitės g. 6, Vilnius)

Gegužės 6d. (šeštadienis) 10:00 asmeninės vyrų varžybos 14:00 komandinės vyrų varžybos

Gegužės 7d. (sekmadienis) 10:00 asmeninės moterų varžybos 13:00 komandinės moterų varžybos

Alytuje paaiškės stipriausi Lietuvos kultūristai

Lietuvos kultūrizmo čempionatą antrus metus iš eilės priims Dzūkijos sostinė. Atvirajame šalies čempionate beveik šimtas sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos išsidalins medalius dešimtyje kategorijų.

Lietuvos kultūrizmo čempionatas Alytaus miesto teatras (Rotušės a. 2)

Gegužės 7d. (sekmadienis) 13:00 varžybų pradžia

Pirmos sezono žirgų lenktynės

Raseinių hipodrome šeštadienį žiūrovai galės išvysti pirmąsias šio sezono lygiąsias žirgų lenktynes. Jos yra populiariausia pasaulyje žirgų lenktynių rūšis. Bėgimų takuose čia išvystomas net 60 kilometrų per valandą greitis. Lenktynėse varžysis ne tik praėjusių metų čempionai, bet ir Lietuvoje dar nematyti žirgai. Šių metų lenktynių pasididžiavimas – airių kilmės grynakraujė Vivace, kurios pirmtakas – daugiau nei 5 mln. svarų per savo karjerą priziniuose fonduose susižėręs žirgas.

Lygiosios žirgų lenktynės Raseinių hipodromas (Dumšiškių kaimas)

Gegužės 6d. (šeštadienis) 15:00 žirgų lenktynės


Šiame straipsnyje: sportassporto renginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių