Quantcast

Lietuvos sportininkai trofėjus vežė iš Vakarų ir Rytų

Suomijos auksas, Gruzijos sidabras, Portugalijos bronza. Lietuvos sportininkai šiemet jau parvežė į namus ne vien pasaulio ar Europos čempionatų medalių – įrašė savo pavardes ir kitų šalių nacionalinių pirmenybių metraščiuose.

Dosnus pavasaris

Vienas pirmųjų svetur pasižymėjo Kauno „Varpo“ gimnazijos vienuoliktokas Paulius Voverys.

Jis kovo mėnesį dalyvavo Suomijos atvirame žiemos buriavimo čempionate ir, laimėjęs slalomo rungtį, tapo šios šalies čempionu.

Pavasarį sėkmingai pradėjo ir lengvaatletė Kristina Saltanovič – ji Portugalijos 20 km sportinio ėjimo čempionate užėmė trečią vietą, į priekį praleidusi tik varžybų šeimininkes Aną Cabecinhą ir Inesą Henriques.

Portugalija mūsų sportininkei – antrieji namai: K.Saltanovič gyvena Lisabonoje, su vyru Luisu Jose Díasu augina ketverių dukrytę Eriką.

„Mano mažoji kalba tik portugališkai, truputį supranta ir angliškai, nes su vyru namuose bendraujame anglų kalba. Erika pasako ir kelis žodžius lietuviškai, ypač kai atvažiuoja į Lietuvą. Vis veržiasi pas savo močiutę į Vilnių“, – papasakojo K. Saltanovič.

Balandį Didžiosios Britanijos plaukimo klubų lygos čempionate su Plimuto komanda triumfavo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

R. Butautas – sėkmės garantas

Tradiciškai gausiausią trofėjų derlių susižėrė Lietuvos krepšininkai – jie tapo Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Graikijos ir Ispanijos čempionais, taip pat Rumunijos, Gruzijos, Estijos ir dar kelių šalių vicečempionais.

Ispanijos čempionate triumfavo Martynas Pocius (Madrido „Real“), Graikijos – Jonas Mačiulis (Atėnų „Panathinaikos“), Ukrainos – Michailas Anisimovas ir Dainius Šalenga (Kijevo „Budivelnik“), Lenkijos – Mantas Česnauskis (Zeliona Guros „Stelmet“), Latvijos – Antanas Kavaliauskas ir Donatas Zavackas (Rygos VEF), Baltarusijos – Vidas Ginevičius („Cmoki-Minsk“).

Pergale ypač džiaugėsi M. Česnauskis, nes „Stelmet“ ekipa, finalo serijoje iki keturių pergalių sutriuškinusi Zgoželeco „Turow“ 4:0, pelnė kelialapį į Eurolygą.

Trečią kartą VEF komandą į Latvijos čempionato viršūnę atvedusiam Lietuvos krepšinio specialistui Ramūnui Butautui rygiečių klubo vadovai nešykštėjo komplimentų.

„Jis – vienas mūsų sėkmės garantų. R.Butautas daug nusipelnė stiprindamas VEF įvaizdį. Didžiuojamės bendradarbiaudami su šiuo Lietuvos krepšinio autoritetu“, – teigė Rygos klubo vadovas Edgaras Jaunupas, sudaręs su R. Butautu naują trejų metų sutartį.

Iki Gruzijos vyrų krepšinio čempionato aukso medalių Martynui Andriukaičiui pritrūko vos žingsnio – jo atstovaujama Tbilisio „Olimpi““ ekipa finalo seriją iki trijų pergalių 2:3 pralaimėjo kitai šio miesto komandai „Mia Academy“.

Rusijos superlygos finale Surguto „Universitet-Jugra“ klubas su Linu Lekavičiumi finalo seriją 1:3 pralaimėjo Jekaterinburgo „Ural“ krepšininkams.

Estijos čempionato finalo mače Tartu „TU-Rock“ su Egidijumi Dimša 0:4 nusileido Talino „Kalev/Cramo“ komandai.

Atsigriebė užsienyje

Aukštumų su nacionaline rinktine vis nepasiekiantys Lietuvos futbolininkai atsigriebė Europos šalių čempionatuose ir taurių turnyruose.

Vengrijos čempionu su Dėro ETO ekipa tapo Linas Pilibaitis, tačiau šios šalies taurės turnyro finale 1:2 pralaimėjo Debreceno VSC vienuolikei.

Rumunijos taurę po 18 metų pertraukos iškovojo vartininko Povilo Valinčiaus atstovaujama Plojesčio „Petrolul“ komanda. Lietuvio sportinių trofėjų kolekcijoje – ir Rumunijos futbolo čempionato bronza, o sidabru džiaugėsi Tirgu Žiu „Pandurii“ ekipa su Deivydu Matulevičiumi.

Šie Rumunijos klubai dalyvaus 2013–2014 m. sezono Europos lygos turnyre, kaip ir Latvijos futbolo taurę laimėjusi „Ventspils“ vienuolikė su Robertu Freidgeimu bei Simonu Pauliumi.

Vartininkas Emilijus Zubas buvo pripažintas geriausiu Lenkijos aukščiausiosios lygos vartininku, nors jo komanda – Belchatuvo GSK – užėmė paskutinę – 16-ąją – vietą.

Švedijos futbolo taurės turnyro finale Vytauto Andriuškevičiaus atstovaujama Stokholmo „Djurgardens IF“ vienuolikė po 11 m baudinių serijos 1:3 pralaimėjo „IFK Geteborg“.

Lietuvos rinktinės senbuvis, Romos „Lazio“ legionierius Marius Stankevičius džiūgavo, kai gegužės 26-ąją Romoje, olimpiniame stadione, jo komanda lemiamoje Italijos taurės varžybų dvikovoje 1:0 įveikė "Romos" futbolininkus, tarp kurių buvo ir vartininkas Tomas Švedkauskas.

Su auksu – sunki trauma

Kuklokas rankininkų grobis, tačiau jų sąskaitoje – visų spalvų medaliai: Remigijus Čepulis tapo Baltarusijos čempionu, Arūnas Vaškevičius – Šveicarijos vicečempionu, o Nerijus Atajevas, Valdas Novickis ir Vaidotas Grosas iškovojo Baltarusijos pirmenybių bronzą.

Deja, pasibaigus sezonui, Bresto klubas nepratęsė sutarčių su V. Novickiu ir V. Grosu.

Tomas Eitutis, Romas Kirveliavičius ir Vytautas Žiūra – Austrijos vicečempionai. Be to, jų atstovaujama „Fivers WAT Margareten“ komanda laimėjo šalies taurę, finale įveikusi Austrijos čempionus – „Alpla Hard“ rankininkus.

Sėkmės medus apkarto ne vien darbo Breste netekusiems V. Novickiui ir V. Grosui. Pajėgiausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas tapo Vokietijos čempionu, bet per finalo varžybas patyrė sunkią traumą – jam trūko kairiojo kelio priekinis kryžminis raištis.

K.Navicko komanda „SG EBT Berlin“ lemiamoje kovoje įveikė Sarbriukeno „Bischmisheim“ badmintonininkus. Į apdovanojimų ceremoniją lietuvis žengė su ramentais.

Lietuvos olimpietis pripažino, kad buvo prislėgtas apmaudo, bet pamažu atsigavo ir apie karjeros pabaigą dar negalvoja. K.Navickas – tvirto charakterio: jo nepalaužė nei dešiniojo kelio kryžminių raiščių trauma 2006-aisiais, nei Achilo sausgyslės operacija 2011-aisiais.

Medaliai – iš kaimynų

Po motinystės atostogų į didįjį sportą grįžusi stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė birželį dalyvavo Rusijos čempionate ir su Tiumenės komanda iškovojo bronzos medalį.

Paskutinėmis birželio dienomis pasižymėjo Lietuvos irkluotojai – kaunietė Donata Vištartaitė ir vilnietis Mindaugas Griškonis. Jie, atstovaudami Bydgoščiaus klubui „LOTTO-Bydgostia“ klubui, Lenkijos čempionate iškovojo aukso medalius, o dviviečių valčių varžybose su komandos drauge lenke Ewelina Slawinska sidabrą pelnė vilnietė Lina Šaltytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. S a v a n o r i ų paieškai liko 49 dienos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių