Quantcast

Lietuvos sportininkai iškovojo auksą ir bilietą į Tokiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė laimėjo Fort Veine (JAV) surengtą paralimpinės atrankos turnyrą ir iškovojo kelialapį į 2020-ųjų Tokijo paralimpiadą.

Atsirevanšavo turkams

Trenerio Valdo Gecevičiaus vadovaujama mūsų šalies ekipa finale 7:2 nugalėjo Turkijos komandą ir atsirevanšavo jai už pralaimėjimą (4:12) A grupėje.

Per aukso medalius lėmusią dvikovą šešis įvarčius pelnė Mantas Panovas, vieną – Justas Pažarauskas.

"Visada smagu turnyrą baigti pergale, – džiaugėsi Lietuvos rinktinės kapitonas Marius Zibolis. – Kuo rimčiausiai ruošėmės finalui, revanšas turkams buvo labai svarbus faktorius. Norėjome pamokyti juos, kad per daug neįsijaustų dėl to, kad vieninteliai įveikė mus."

Anot M.Zibolio, komandos žaidimas vis gerėjo visą turnyrą, pirmiausia – gynyba: "Šiuo požiūriu finalo mačas – geriausios mūsų rungtynės Fort Veine."

Trečią vietą užėmė Kinijos riedulininkai, 6:4 įveikę Čekijos atstovus.

Moterų varžybas laimėjo kinės, finale 5:3 nugalėjusios amerikietes. Bronzą pelnė Izraelio atstovės, 12:2 privertusios kapituliuoti Australijos komandą.

Bilietas į paralimpiadą – svarbiausias laimėjimas per mano, kaip trenerio, karjerą.

Nežinomųjų – keturi

Teisę dalyvauti Tokijo paralimpiadoje iškovojo ir atrankos turnyro finalininkė Turkijos aklųjų riedulio ekipa.

Lietuviai ir turkai prisijungė prie anksčiau vietas 2020-ųjų paralimpinėse žaidynėse užsitikrinusių japonų, belgų, brazilų ir vokiečių.

Kiti keturi dalyviai paaiškės po Amerikos žaidynių, Europos ir Azijos šalių čempionatų.

"Bilietas į paralimpiadą – svarbiausias laimėjimas per mano, kaip trenerio, karjerą. Tokios įtampos nejutau net treniruodamas Vilniaus "Kibirkšties" krepšininkes", – pripažino V.Gecevičius.

Lietuvos riedulininkai Tokijuje gins 2016-aisiais Rio de Žaneiro paralimpiadoje iškovotą čempionų titulą.

Padėjo psichologas

Pirmą kelialapį mūsų šaliai į 16-ąsias paralimpines žaidynes yra iškovojusi stajerė Aušra Garunkšnytė.

28-erių sportininkė šiemet balandį Londone bėgo maratoną (42 km 125 m) ir savo grupėje (neįgalumo kategorija T11/T12) užėmė penktą vietą (3 val. 18 min. 23 sek.), tačiau, vėliau diskvalifikavus vieną iš varžovių, pakilo į ketvirtąją.

"Nekėliau sau jokių konkrečių tikslų, tenorėjau sėkmingai finišuoti, nes pernai Londone užkliuvau už kliūties ir griuvau. Džiaugiuosi, kad šiemet pavyko to išvengti, – kalbėjo A.Garunkšnytė. – Anksčiau žiūrovų keliamas triukšmas mane trikdydavo, bet išmokau atsiriboti. Sporto psichologas man tikrai labai padėjo kovoti su savo baimėmis."

Lengvaatletę treniruoja paralimpietis Linas Balsys, 2004 m. Atėnų paralimpiados maratono varžybose iškovojęs bronzos medalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių