Quantcast

Lietuvos rinktinės rankininkai susirinko derinti žaidimo stygas

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pradėjo pasirengimą pasaulio čempionato atrankos varžyboms Liuksemburge. Šalies rinktinė iki penktadienio treniruosis Alytuje, o savaitgalį vyks į Baltarusiją, kur žais dvejas kontrolines rungtynes.

„Įspūdžiai kol kas neblogi. Visi dar kvėpuojame čia, Alytuje“, – šmaikštavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mindaugas Andriuška.

Vėliau, jau kiek surimtėjęs, jis pridėjo, kad svarbu, jog žaidėjai su dideliu noru susirinko į stovyklą: „Džiugu, kad visi, kas netraumuoti ir yra pakviesti, yra čia.“

– Koks tikslas iškeltas šiai stovyklai?

– Turime keletą naujų žmonių, tad reikia juos išbandyti. Svarbiausia pradėti styguoti žaidimą prieš pasaulio čempionato atrankos varžybas sausį.

– Kokios užduotys rungtynėse su Baltarusija?

– Norisi išbandyti gynybines taktikas, viena jų – aktyvi. Norisi įvesti šiek tiek naujovių į puolimą, tad tam ir turime šias pora rungtynių.

Šioje rinktinės stovykloje dalyvauja ir „Motor“ klube rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas. Sezoną Čempionų lygoje jau pradėjęs lietuvis praleido praėjusios atrankos į Europos čempionatą paskutines dvejas rungtynes dėl traumos.

„Nuotaikos darbinės, kol kas vakar turėjome lengvą apšilimą, šiandien bandysime jau daugiau šlifuoti taktinį savo žaidimą“, – apie pirmąsias treniruotes kalbėjo A.Malašinskas.

– Sezono pradžioje praleidai kelias rungtynes dėl traumos. Kokia paties būklė dabar?

– Nieko baisaus nebuvo, tiesiog problemos su čiurnomis. Šiuo metu per daug niekuo nesiskundžiu, todėl esu čia.

– Ką manai apie būsimus varžovus kontrolinėse rungtynėse Baltarusijos rankininkus?

– Varžovas stiprus, žais ir Europos čempionate. Manau, tai labai geras oponentas mums pasirengimui savo kovoms pasaulio čempionato atrankoje. Lengva tikrai nebus.


Sausio mėnesį vyksiančiose pasaulio čempionato atrankos varžybose Liuksemburge Lietuvos varžovėmis bus šeimininkų Liuksemburgo rankininkai, slovakai bei Farerų salų rinktinė. Į kitą etapą pateks tik grupės nugalėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių