Quantcast

Lietuvos regbio rinktinės treneris N. Manyosha: lenkai suteikė mums gerą pamoką

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio rinktinė šeštadienį Lenkijoje gavo daug vertingų pamokų, kurios pravers toliau varžantis antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione „Trophy“.


Antrosiose čempionato rungtynėse Lodzės stadione, talpinančiame 18 tūkst. žiūrovų, lietuviai lenkams pralaimėjo 0:33 (0:12). Nors lietuviai pirmajame kėlinyje pasiaukojamai gynėsi ir neleido per pirmąją mačo dalį varžovams atlikti nei vieno žeminimo, antrajame kėlinyje varžovai pralaužė lietuvių gynybą ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Vis dėlto Lietuvos rinktinėje žaidė nemažai jaunų regbininkų, kuriems tai buvo neįkainojama patirtis. Jauniesiems talentams Donatui Vilimavičiui, Tautvydui Krasauskui, Matui Miežiui, Donatui Trumpickui, Alanui Alasauskiui ir Deividui Vorašilkai pagyrų negailėjo ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos regbio specialistai.

Lenkijos rinktinė tiesiog dominavo grumtynėse, kuriose išnaudojo savo svorio pranašumą. Lietuvos rinktinei trūko apie 10 pagrindinės sudėties žaidėjų, kurių dalis būtų gerokai sustiprinusi lietuvių grumtynes. Taip pat pabrėžiama, kad lietuviai nesėkmingai žaidė standartinėse situacijose, kuomet klaidos neleisdavo sėkmingai užbaigti atakos.

„Po tokių rungtynių galiu tik pasveikinti savo komandą. Toks rezultatas suteikia mums aukštą įvertinimą, todėl noriu padėkoti savo komandai. Manau, kad mano regbininkų žaidimas buvo puikus, o kai kurie antrojo kėlinio momentai buvo nuostabūs. Iki pertraukos lietuviai priešinosi ir pademonstravo, kad gali saugiai gintis. Pirmoje dalyje mus gelbėjo baudos smūgiai, o antrajame kėlinyje mums pavyko surengti keletą tikrai gražių atakų. Esu patenkintas auklėtinių požiūriu į puolimą. Sunkiai dirbome visą savaitę ir dabar matome to rezultatus“, - mintimis dalinosi Lenkijos rinktinės treneris anglas Duaine Lindsay'us.

Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha pripažino varžovų pranašumą ir teigė, kad tokios rungtynės suteikė daug pamokų.

„Lenkai žaidė labai gerai ir dominavo visuose žaidimo aspektuose. Iš esmės, mūsų tikslas buvo kuo ilgiau atsilaikyti šiose rungtynėse. Mes ką tik pakilome į šį lygį ir turime jame apsiprasti. Laimėjome pirmąsias rungtynes prieš čekus, bet dabar sutikome labai galingą priešininką ir turėjome pripažinti jo pranašumą. Ši nesėkmė yra gera pamoka, kurią mums suteikė Lenkijos rinktinė“, - sakė N. Manyosha.

Pirmose rungtynėse Lenkija išvykoje 41:22 nugalėjo čekus, o lietuviai namuose Čekiją pranoko 30:10.

Kitas rungtynes „Trophy“ divizione debiutuojantys lietuviai žais kitų metų balandžio 6 dieną namuose su Portugalijos arba Rumunijos rinktine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"nespecialistas"

"nespecialistas" portretas
Kokia gali būti pamoka, kad ir be jos aišku. Jei išeitų krepšinio komanda žaist su ūgio vidurkiu 175 cm, koks bebūtų meistriškumas , vistiek kovojančių dėl kamuolio reikia. Reik turėt pinigų, kad sukviest geriausius,dar geriau būtų išlaikyt juos Lietuvoj. Pas mus(patekusių į valdžią) kažkaip smegenyse tik 2 raukšlės Futbolas ir krepšinis, šis tai dar rodo rezultatus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių