Quantcast

Lietuvos regbio rinktinė įrodė pranašumą prieš Lenkiją

  • Teksto dydis:

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos regbio septynetų rinktinė viešėjo kaimyninėje Lenkijoje, kur žaidė draugiškų rungtynių seriją su šios šalies rinktine.

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos regbio septynetų rinktinė viešėjo kaimyninėje Lenkijoje, kur žaidė draugiškų rungtynių seriją su šios šalies rinktine.

Olštyne vykusiame Lenkijos čempionato ture, Lietuvos ir Lenkijos rinktinės per dvi dienas tarpusavyje susitiko 5 kartus.

„Džiaugiamės, kad turėjome galimybę išbandyti jėgas su Lenkijos rinktine. Gerai, kad sulaukėme kaimynų kvietimo, nes dėl pandemijos yra sudėtinga situacija ir labai trūksta tarptautinių varžybų. Išbandėme nemažai jaunų žaidėjų, visiems davėme pasireikšti aikštėje, nes labai svarbu išbandyti kuo daugiau Lietuvos rinktinės kandidatų varžybinėje atmosferoje“, – sakė Lietuvos regbio-7 rinktinės treneris Tomas Zibolis.

Pirmose rungtynėse Lietuvos regbininkai nugalėjo lenkus rezultatu 19:12, tačiau antrose šeimininkai atsirevanšavo 26:19. Trečiame susitikime vėl stipresni buvo lietuviai 36:12.

Antrą varžybų dieną vyko dvejos rungtynės ir abejose įtikinamas pergales iškovojo Lietuvos rinktinė. Pirmas susitikimas laimėtas rezultatu 30:15, antrame pasiekta pergalė didžiausiu skirtumu 35:5.

„Iš penkerių rungtynių laimėjome ketverias. Tai labai geras rezultatas. Svarbiausia, kad visi žaidėjai gavo daug žaidybinio laiko. Galėjome nemažai eksperimentuoti, išbandėme įvairius žaidėjus tam tikrose pozicijose. Kiekvienas turėjo galimybę pasirodyti ir tai padarė sėkmingai. Džiugu, kad jauni žaidėjai sėkmingai įsiliejo į mūsų žaidimą. Lenkijoje išbandėme 16 žaidėjų, rinktinės kandidatų sąraše turime dar 6-7 stiprius regbininkus. Taigi, yra gan didelis būrys žaidėjų, kurie konkuruos dėl vietos Lietuvos rinktinėje“, – teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas.

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė po dviejų savaičių žais turnyre Šiauliuose. Taip pat vedamos derybos su Prancūzijos, Italijos, Sakartvelo ir kitų šalių rinktinėmis dėl galimybės susitikti draugiškose rungtynėse.

Europos regbio-7 čempionato pirmas turas vyks birželio 5-6 d. Portugalijoje, antras turas – birželio 26-27 d. Rusijoje.

Lietuvos rinktinė antrą pagal pajėgumą „Trophy“ divizioną laimėjo dar 2019 m. ir į Europos čempionatą sugrįžo po ketverių metų pertraukos. Tačiau dėl pandemijos buvo atšauktos visos praėjusiais metais turėjusios vykti varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
O zombis išbėgs į aikštelę?

TM

TM portretas
Sėkmės vyrams!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių