Quantcast

Lietuvos regbininkai turėjo pripažinti šveicarų pranašumą

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio rinktinei nepavyko iškovoti pirmosios pergalės antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione – „Trophy“. Lietuviai antrajame savo susitikime šeštadienį Šiauliuose 9:40 (9:19) pralaimėjo Šveicarijos komandai.

Lietuvos komanda pirmoji pelnė taškus – tolimu baudos smūgiu pasižymėjo Donatas Vilimavičius. Tačiau rungtynių pradžia mūsiškiams susiklostė nesėkmingai. Po dviejų rezultatyvių atakų dešiniajame krašte. Šveicarai išsiveržė į priekį 12:3. 16-ąją min. vienas iš Šveicarijos regbininkų buvo nubaustas geltona kortele ir tuo lietuviai pasinaudojo. Du D. Vilimavičiaus baudos smūgiais leido mūsiškiams priartėti iki 3 taškų (9:12).

Pirmojo kėlinio pabaigoje šveicarai užspaudė lietuvius prie pat įskaitinio ploto ir po keletą minučių trukusio išpuolė padidino skirtumą iki 10 taškų (19:9).

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė 10 min. buvo priversta žaisti mažumoje ir šveicarai tuo pasinaudojo surengdami dvi rezultatyvias atakas iš eilės (9:33). Vėliau abi komandos atliko nemažai keitimų ir leido pasireikšti mažiau rungtyniaujantiems žaidėjams. Šveicarai iškovojo pergalę 40:9.

Šveicarams tai buvo pirmosios rungtynės naujajame cikle.

„Pralaimėjome užribius ir grumtynes, kur varžovai buvo pranašesni. Šiame lygyje mes žaidžiame su rinktinėmis, kurių žaidėjai rungtyniauja aukščiausio lygio komandose, turi daugiau patirties. Tai yra didžiausia pamoka, kad norint konkuruoti, turime surinkti stipriausią savo sudėtį“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Pamokos yra tokios, kad šiame lygyje neužtenka vien sėkmės. Kiekvienas žaidėjas turi žinoti, ką reikia daryti. Neturėjome kai kurių žaidėjų, grumtynės neatlaikė varžovų spaudimo. Šveicarai išnaudojo mūsų silpnybes. Manau, kad mums reikia daugiau trenerių, kad kiekvienoje pozicijoje galėtume turėti po specialistą“, - svarstė Lietuvos rinktinės kapitonas Paulius Strigūnas.

Lietuvos rinktinė pasirodymą „Trophy“ divizione pratęs jau pavasarį. Kovo mėnesį mūsiškiai išvykoje žais su olandais ir vokiečiais, o ciklą užbaigs balandį maču namuose su lenkais. „Trophy“ diviziono nugalėtojai iškops į aukščiausią divizioną, o paskutinėje vietoje liksianti ekipa iškris į „Conference 1“ grupę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių