Quantcast

Lietuvos regbininkai olimpinėje atrankoje žais su anglais, vokiečiais ir gruzinais

Į Europos elitą sugrįžusi Lietuvos vyrų mažojo regbio (regbio-7) rinktinė jau po kiek daugiau nei dviejų savaičių turės dar vieną didelį ir sunkų išbandymą. Mūsiškiai liepos 13-14 dienomis Prancūzijoje stos į kovą olimpiniame atrankos turnyre.

Nei viena Europos komanda dar neturi vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse, todėl kova bus itin karšta, o lietuviams teks kovoti su stipriausiomis Senojo žemyno rinktinėmis. Olimpiniame atrankos turnyre dalyvaus devynios komandos iš elitinio Europos čempionato „Grand Prix“ diviziono, dvi stipriausios „Trophy“ diviziono ekipos – Lietuva ir Ukraina, bei „Conference 1“ čempionė Vengrija.

Trečiadienį buvo paskelbta, kad Lietuvos regbininkai olimpiniame atrankos turnyre žais C grupėje kartu su Anglijos, Vokietijos ir Gruzijos komandoms.

Pirmajame „Grand Prix“ etape Anglija užėmė trečiąją vietą, Vokietija – ketvirtąją, o Gruzija – dešimtąją. Lietuviams bus proga dar kartą išmėginti jėgas su viena stipriausių pasaulyje Anglijos komanda. 2015 metais, kai Lietuvos rinktinė žaidė „Grand Prix“ divizione, mūsiškiai grupėje kovojo su anglais ir tuomet pritraukė visų regbio mėgėjų dėmesį, nes rungtynių pradžioje pirmavo 10:0. Vis dėlto anglai vėliau sugebėjo perimti iniciatyvą ir laimėti rungtynes.

A grupėje rungtyniaus Prancūzija, Portugalija, Italija ir Vengrija, o B grupėje - Airija, Ispanija, Rusija bei Ukraina.

Turnyrą Prancūzijoje Lietuvos regbininkai pradės akistata su Anglija, vėliau žais su Vokietija, o grupės etapą pabaigs intriguojančiu maču su Gruzija.

Lietuvos mažojo regbio rinktinė savaitgalį triumfavo antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione „Trophy“ ir kitais metais rungtyniaus „Grand Prix“ turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katinas

Katinas  portretas
Hebra is visu jegu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių