Quantcast

Lietuvos rankininkės aikštelėje pranoko vaikinus

Kaune į antrąją treniruočių stovyklą spalio 3–9 dienomis susirinkusi Lietuvos moterų rankinio rinktinė sužaidė kontrolines rungtynes su Kauno rajono sporto sporto mokyklos šešiolikmečių–aštuoniolikmečių vaikinų komanda.

Prie Lietuvos rankininkių rinktinės vairo šiemet stojęs danas Bo Miltonas Andersenas jau anksčiau yra pabrėžęs, kad pagrindiniu raktu į pergales turėtų tapti kieta ir agresyvi gynyba, tad tarpiniam jėgų patikrinimui treneriai iš Danijos pasirinko vaikinus – fiziškai jau pakankamai stiprius jaunius.

Rungtynes Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos sporto salėje stebėjo vos keletas rankinio specialistų ir žaidėjų artimųjų.

Dvikovos pradžioje rankininkės žaidė gana atsargiai ir pirmąjį kėlinį pralaimėjo dviejų įvarčių skirtumu. Po pertraukos B.M.Anderseno ir jo asistento Larso Sunes Pederseno aktyviai raginamos merginos išsiveržė į priekį ir užtikrintai laimėjo rezultatu 32:24.

Kaune stipriausios mūsų šalies rankininkės šiuo metu rengiasi pasaulio čempionato atrankos varžyboms. Preliminariniame planetos pirmenybių atrankos turnyre Lietuvos moterų rinktinė lapkričio 25–27 dienomis Slovakijoje varžysis su slovakėmis, graikėmis ir ukrainietėmis.

Prieš šias varžybas Lietuvos rankininkės dar kartą susirinks lapkričio 18 dieną. Kartu pasitreniravusios beveik savaitę, jos pradės svarbiausias šio sezono kovas.

Pirmąsias dvi vietas Slovakijoje užėmusios rinktinės kartu su penkiomis stipriausiomis komandomis iš kitų trijų atrankos grupių bei 11 nacionalinių ekipų, dalyvausiančių Europos pirmenybėse, kovas dėl patekimo į pasaulio čempionato finalinį turnyrą pratęs atkrentamosiose varžybose 2017 metų birželį.

Lemiamos pasaulio čempionato kovos vyks 2017–ųjų gruodį šešiuose Vokietijos miestuose. Finaliniame turnyre varžysis 24 komandos. Teisę jose dalyvauti jau užsitikrinusios šeimininkės – vokietės ir pasaulio čempionės – norvegės. Kitos trys stipriausios Senojo kontinento rinktinės pateks po Europos čempionato. Po atrankos varžybų birželį kelialapiai bus išdalinti dar 9 mūsų žemyno komandoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinantis

Zinantis portretas
Dabar jau laukiam tik Pasaulio aukso! Jeigu jau "vyrus" patvarkė.... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių