Quantcast

Lietuvos politikai skeptiškai vertina TOK rekomendaciją dėl rusų atletų neutralaus statuso

Švietimo, mokslo ir sporto bei užsienio reikalų ministrai skeptiškai vertina Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimą dėl rusų ir baltarusių atletų neutralaus statuso varžybose.

Taip jie reagavo į TOK pranešimą, kuriuo tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams rekomendavo leisti su kariuomene nesusijusiems sportininkams, „turintiems Rusijos arba Baltarusijos pasą, varžytis tik kaip individualiems neutraliems atletams“.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad komiteto sprendimas yra nuviliantis, nepaisant įvedamų saugiklių.

„Čia matau langą tarptautinėms federacijoms persvarstyti labai rimtai, kokie gi tie tokie galimi dalyviai, jeigu jiems jau svarstytų leisti dalyvauti, kas būtų labai blogai, aišku“, – žurnalistams trečiadienį teigė ministrė.

Pasak jos, sprendimas kuria nelygias galimybes sportininkams, nes vienose tarptautinėse varžybose rusai dalyvauti galės, o kitose – ne.

„Tai sukelia labai daug sumaišties visoje sporto bendruomenėje“, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

Jos teigimu, klausimas dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių boikotavimo kol kas yra ankstyvas.

Savo ruožtu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad jam „asmeniškai yra nepriimtina grąžinimas Rusijos ir Baltarusijos po jokia vėliava“.

„Akivaizdu, kad dauguma žmonių, kurie dalyvautų, yra susiję tiesiogiai net su karinėmis struktūromis“, – BNS sakė diplomatijos vadovas.

TOK taip pat nurodė, jog sprendimas dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse bus priimtas atėjus tinkamam laikui.

Dalis Vakarų valstybių pasmerkė TOK rekomendaciją dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo varžybose po neutralia vėliava, pavadinusios tai gėdingu sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių