Quantcast

Lietuvos plaukikams estafetės varžybos baigėsi diskvalifikacija

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų plaukimo rinktinė Tokijo olimpinių žaidynių kombinuotoje estafetėje 4×100 m plaukė rekordiniu grafiku, tačiau po finišo švieslentėje vietoj rezultato išvydo tris raides – DSQ. Tas pats buvo parašyta ir prie Brazilijos rinktinės.

Mūsų šalies komanda buvo diskvalifikuota, nes antrajame etape krūtine plaukęs Andrius Šidlauskas nuo starto bokštelio nušoko 0,08 sek. greičiau nei baseino sienelę palietė pirmuosius 100 m nugara įveikęs Danas Rapšys. Tad peteliške plaukusio Deivido Margevičiaus ir laisvuoju stiliumi rungtyniavusio Simono Bilio rezultatai net nebuvo įrašyti į galutinį protokolą.

„Estafetė yra visų keturių, ne vieno žmogaus. Todėl ir kartėlį prisiimsime kaip komanda. Labai apmaudu ne tik dėl to, kad būtume užėmę 12-ąją vietą, bet ir dėl to, kad Simonas ir Deividas visą sezoną laukė šito starto“, – kalbėjo komandos lyderis D.Rapšys.

A.Šidlausko veide šypseną keitė apmaudo šešėlis: „Estafetė visada yra smagu. Juk plauki ne tik už save, už komandą. Bet atsitinka tokie dalykai, kai vienas… Gaila. Žmonės laukia visus metus. Nejaukus jausmas. Norėjau padaryti viską, ką geriausia.“

D. Margevičiaus teigimu, visi savo etapus išties įveikė gerai. O tos 0,08 sek., dėl kurių nukentėjo rinktinė, yra lyg akimirksnis.

„Mes esame maksimalistai ir norime gerinti laiką estafetės. Bet manau, kad jei ir būtume likę net 16, būtume pagerinę rekordą. Tai daug geriau, nei būti, pavyzdžiui, dvyliktu, bet atsilikti nuo savo geriausio rezultato dviem sekundėmis“, – teigė D.Rapšys, Tokijo žaidynėse dalyvavęs ir trijose asmeninėse rungtyse.

Po dvi asmenines rungtis plaukė A.Šidlauskas ir Kotryna Teterevkova, vieną – Giedrius Titenis. O D.Margevičius ir S.Bilis į Tokiją atvažiavo tik dėl estafetės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
Prisiplaukiojo tautiečiai !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių