Quantcast

Lietuvos paplūdimio tinklininkės žūtbūtiniame mūšyje nugalėjo estes

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė pasiekė svarbią pergalę Ispanijoje vykstančiame Kontinentinės taurės turnyro antrojo etapo turnyre ir tęsia kovą dėl patekimo į finalinį etapą.

Šis turnyras kartu yra ir olimpinės atrankos antrasis etapas.

B grupės pusfinalyje Lietuvos rinktinė 0-2 pralaimėjo vienai grupės favoričių Šveicarijos komandai. Pirmajame susitikime pirmoji Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė 0-2 (15:21, 13:21) pralaimėjo Laurai Caluori ir Annai Luiz, o Monikos Paulikienės ir Urtės Andriukaitytės duetas 0-2 (15:21, 18:21) turėjo pripažinti Esmee Bobner ir Anouk Verge-Depre pranašumą.

Kitame pusfinalyje Ispanijos rinktinė 2-0 nugalėjo Estijos ekipą. Būtent su estėmis teko žaisti mūsiškėms dėl trečios vietos grupėje ir patekimo į atkrintamąsias varžybas.

Lietuvos paplūdimio tinklininkės nugalėjo estes 2-0 ir pelnė vietą atkrintamosiose varžybose. Pirmajame mače I. Dumbauskaitė ir G. Grudzinskaitė užtikrintai 2-0 (21:8, 21:11) nugalėjo Renatę Pikk ir Juudit Kure-Pohhmov, o M. Paulikienė ir U. Andriukaitytė po įtemptos kovos 2-1 (21:19, 16:21, 15:12) palaužė pirmąją Estijos porą Heleene Hollas ir Liisa Soomets.

Užėmusios grupėje trečiąją vietą, Lietuvos paplūdimio tinklininkės pateko į atkrintamąsias varžybas ir dėl vietos pusfinalyje kovos su antroje pozicijoje A grupėje likusia Prancūzijos komanda.

Šios poros pralaimėtoja vėliau žais dėl 5-6 vietų. Kelialapius į finalinį Kontinentinės taurės etapą pelnys penkios komandos.

Penktadienį Kontinentinės taurės antrojo etapo A grupės turnyrą Izmire (Turkija) pradės Lietuvos vyrų rinktinė.

Mūsų šaliai Turkijoj atstovaus Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius bei Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius. B grupės pusfinalyje lietuviai žais su turkais, o kitą pusfinalio porą sudarys Estija ir Anglija.

Finalinis Kontinentinės taurės etapas vyks birželio mėnesį Nyderlanduose. Jame varžysis po 16 vyrų ir moterų komandų, o kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes pelnys tik šių varžybų nugalėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių