Quantcast

Lietuvos paplūdimio tinklininkės pateko į finalinį Žemyninės taurės turnyro etapą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje baigėsi Europos paplūdimio tinklinio žemyninės taurės turnyro IV etapo varžybos, kuriose Lietuvos moterų rinktinė užėmė antrą vietą ir iškovojo kelialapį į finalinį etapą.

Šeštadienį lietuvės 2:0 nugalėjo slovakes, bet po to 1:2 nusileido Belgijos rinktinei, kuri tapo etapo Vilniuje nugalėtoja ir užsitikrino vietą taurės turnyro finale. Lietuvos rinktinei dėl antros vietos ir antrojo kelialapio sekmadienį teko kovoti su Ukrainos atstovėmis. Ukrainietės šeštadienį 1:2 nusileido Belgijos rinktinei, o po to sekmadienį 2:0 nugalėjo slovėnes.

Pirmose rungtynėse antroji Lietuvos pora Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazūraitytė atkakliai priešinosi pirmai Ukrainos komandai seserims Innai ir Irinai Machno, tačiau neatsilaikė prieš galingą varžovių puolimą ir pralaimėjo 0:2 (20:22, 15:21).

Gausiai susirinkę žiūrovai tikėjosi, kad situaciją nesunkiai pataisys Ieva Dumbauskaitė su Monika Povilaityte. Tačiau pajėgiausia šalies komanda pirmame sete neprilygo Valentinai Davydovai bei Jelizavetai Sulimai ir pralaimėjo 15:21. Lietuvos rinktinė atsidūrė ant prarajos krašto, nes dar vienas pralaimėtas setas reikštų Lietuvos rinktinės kapituliaciją prieš Ukrainą ir žemyninės taurės turnyro pabaigą.

Aistringai palaikomos savo sirgalių, I. Dumbauskaitė su M. Povilaitytė antrame sete kilo į lemiamą šturmą ir permainingoje kovoje išplėšė pergalę 21:19 bei išlygino dvikovos rezultatą - 1:1. Lemiamas trečiasis setas įrodė mūsiškių pranašumą ir jos po 48 minutes trukusios dramos šventė pergalę 2:1 (15:21, 21:19, 15:10).

Po rungtynių Monika Povilaitytė kalbėjo: "Slėgė didelė įtampa, nesusitvarkiau psichologiškai, mano galvoje buvo per daug įvairiausių minčių, kurių neturėtų būti. Bet mūsų treneris Marius Vasiliauskas vaikščiojo aplink aikštelę ir laiku pasakė keletą aštresnių žodžių, kurie manau padėjo".

Ukrainos ir Lietuvos tarpusavio mačo santykiui tapus 1:1, komandoms teko žaisti "auksinį" susitikimą. Jame Ukrainos rinktinės vadovai pateikė siurprizą - prieš Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę išsiuntė žaisti mišrią komandą, sudarytą iš pirmosios poros narės Innos Machno ir antrosios poros žaidėjos Valentinos Davidovos.

Lietuvės nuo pat rungtynių pradžios išsiveržė į priekį ir nuolat pirmavo 4-5 taškų skirtumu. Tačiau pirmo seto pabaigoje ukrainietės spurtavo ir išlygino rezultatą 21:21. Visgi nervų karą 26:24 pavyko laimėti mūsiškėms, o antrame sete jos žaidė dar galingiau ir laimėjo rungtynes 2:0 (26:24, 21:16) bei mačą 2-1.

Per apdovanojimų ceremoniją Lietuvos moterų rinktinei buvo įteikti sidabro medaliai, o pirmadienį gimtadienį švęsiančią Ievą Dumbauskaitę artimieji nustebino, į aikštelę įnešę tortą su degančiomis žvakutėmis bei įteikę gėlių puokštes.

Antroji Lietuvos pora Ieva Kazūraitytė ir Viltė Makauskaitė po apdovanojimų ceremonijos buvo pakilios nuotaikos: "praleidome fantastišką savaitgalį ir labai džiaugiamės sėkminga varžybų baigtimi. Mūsų neslėgė tokia atsakomybė ir įtampa, kaip Ievos su Monika, prie kurių pergalių visi pripratę, žaidėme nesusikaustę ir nesinervuodamos. Mums gerai sekėsi kovoti pirmuose setuose, bet antruose pavargdavome, galbūt, šiek tiek trūksta fizinio pasirengimo".

Vyrų varžybose nugalėtoja tapo Prancūzijos rinktinė, rungtynėse dėl pirmos vietos 2:0 įveikusi austrus. Austrijos komandai dėl antros vietos dar teko kovoti su Suomijos rinktine, kurią austrai įveikė 2:1 ir drauge su prancūzais pateko į 2016 metais vyksiantį finalinį žemyninės taurės varžybų etapą. Lietuvos vyrų rinktinė, 0:2 pralaimėjusi Prancūzijos atstovams bei 1:2 nusileidusi suomiams, tenkinosi ketvirta vieta.

Finaliniame Europos žemyninės taurės varžybų etape dalyvaus po 16 pajėgiausių žemyno vyrų ir moterų rinktinių, kurios kovos dėl vienintelio kelialapio į Rio de Žaneiro olimpiadą. Antras ir trečias vietas užėmusios rinktinės turės galimybę kovoti dėl dar vienos vietos olimpinėse žaidynėse su kitų žemynų analogiškų turnyrų prizininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių