Quantcast

Lietuvos paplūdimio tinklininkai žengė žingsnį link olimpinių žaidynių

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė tiesiausiu keliu žengė į Tokijo olimpinių žaidynių antrąjį atrankos etapą. Lietuviai šeštadienį tapo Airijoje vykstančio CEV Kontinentinės taurės pirmojo etapo C grupės turnyro nugalėtojais.

Pusfinalyje Lietuvos rinktinė be didesnio vargo 2-0 nugalėjo Škotijos komandą.

Arno Rumševičiaus ir Luko Každailio duetas 2-0 (21:6, 21:10) sutriuškino Mitchellą Browną ir Harrisą Ritchie, o Robertas Juchnevičius su Artūru Vasiljevu 2-0 (21:14, 21:8) pranoko Rossą McKelvie ir Callumą Stewartą.

Vėliau mūsiškiai stojo į kovą dėl pirmosios vietos su pajėgia Ukrainos komanda.

A.Vasiljevas ir R.Juchnevičius 0-2 (10:21, 19:21) nusileido Ukrainos paplūdimio tinklinio lyderiams Sergejui Popovui bei Jaroslavui Gordijevui, o A.Rumševičius ir L.Každailis po atkaklios kovos 2-1 (21:16, 20:22, 15:12) įveikė Denysą Denysenką bei Vladyslavą Jemeliančiuką.

Lemiamoje akistatoje Lietuvos rinktinės treneris Tadas Donėla nusprendė pakoreguoti sudėtį ir į aikštę išleido A.Vasiljevo ir L.Každailio porą. Ši idėja pasiteisino su kaupu. Lietuviai per 48 min. 2-1 (13:21, 21:13, 15:10) nugalėjo J.Gordijevą bei S.Popovą ir iškovojo savo šaliai kelialapį į kitą etapą.

„Svarbiausia, kad pasiekėme tikslą, dėl kurio čia atskridome ir tęsime savo pasirodymą antrame olimpinių žaidynių atrankos etape. Įspūdžiai yra labai geri ir malonu, kaip ir po bet kurios pergalės, žaidžiant už rinktinę. Prieš pradedant lemiamą kovą, treneris specialiai nusprendė pakeisti poras. Geri trenerio sprendimai ir didelis rinktinės noras laimėti lėmė šią pergalę“, – po varžybų mintimis dalinosi A.Vasiljevas.

Ukrainos, Airijos ir Škotijos komandos sekmadienį tęs kovas dėl antrosios vietos ir likusio kelialapio į antrąjį etapą.

Antrasis Kontinentinės taurės etapas vyks kitų metų gegužės mėnesį.

Į olimpines žaidynes Tokijuje (tiek vyrų, tiek moterų) 15 komandų pateks pagal FIVB reitingą, po vieną vietą bus skirta visų žemynų Kontinentinės taurės varžybų laimėtojams, dar viena vieta atiteks šių metų pasaulio čempionams, o du likę kelialapiai bus išdalinti papildomame atrankos turnyre. Vietas olimpiniame turnyre turi šeimininkų komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių