Quantcast

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė sutriuškino Moldovą

  • Teksto dydis:

Italijoje vykstančiame Europos paplūdimio B diviziono čempionate Lietuvos rinktinė 6:0 sutriuškino Moldovą bei tęsia kovą dėl kelialapio į kitą mėnesį Portugalijoje įvyksiančio superfinalo.

Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Aleksandas Lebedevas ir Aivaras Meškinis, po vieną – Audrius Plytnikas ir Redas Graičiūnas.

Nuo pat rungtynių pradžios milžinišką persvarą įgiję lietuviai vien per pirmąjį kėlinį įmušė tris įvarčius. Pačioje rungtynių pradžioje A.Meškinis sudrebino varžovų vartų skersinį, o netrukus A.Plytnikas galingu smūgiu pelnė pirmąjį susitikimo įvartį.

Įpusėjus kėliniui, pasinaudojęs Moldovos gynėjų klaida, įvartį pelnė ir A.Lebedevas, o neprabėgus nei minutei, savo žodį tarė ir R.Graičiūnas.

Pagal turnyro formatą, lietuviams gali prireikti geresnio įvarčių santykio, todėl jie nestabdė net ir susikūrę trijų įvarčių persvarą. Mūsiškiai dominavo ir antrajame kėlinyje, kuris vainikuotas dar vienu A.Lebedevo įvarčiu po puikios lietuvių atakos.

Trečias kėlinys priklausė A.Meškiniui. Iš pradžių jis realizavo baudinį, o vėliau, nestabdydamas kamuolio, pasiuntė jį į Moldovos rinktinės vartus. Po šio dublio A.Meškinis tapo rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės žaidėju.

Sekmadienį lietuvių laukia Estijos barjeras. Peržengusi jį, Lietuvos rinktinė turi galimybę prasibrauti į superfinalą, kaip viena iš trijų geriausių antrąsias vietas užėmusių komandų. Superfinale aštuonios rinktinės kovos dėl vienintelio kelialapio į A divizioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių