Quantcast

Lietuvos motociklų sporto federacija: 2019-aisiais netrūko pergalių

  • Teksto dydis:

Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF) oficialia apdovanojimų ceremonija uždarė sezoną ir pagerbė Lietuvoje vykusių čempionatų nugalėtojus ir padėkojo tiems, kurie šalies vardą garsino pasaulyje.

LMSF prezidentas Robertas Benediktavičius, neslėpė, kad šie metai patys geriausi motociklų sporto šakas vienijančiai šeimai per visą jos istoriją. "Dar niekada neturėjome tokių aukštų pasiekimų tarptautinėse varžybose per vieną sezoną. Smagu matyti, kad kiekvienais metais auga ne tik motociklų sporto šeima, bet ir didėja žiūrovų susidomėjimas. Palinkėsiu visiems nesustoti ir toliau siekti pačių aukščiausių asmeninių rezultatų bei įvertinimų ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose čempionatuose", – sakė LMSF prezidentas R.Benediktavičius.

Iškilminguose apdovanojimuose buvo pagerbtas didžiausioje lygoje, Pasaulio motokroso čempionate, dalyvaujantis vienintelis lietuvis Arminas Jasikonis, kuris šiais metais pasaulyje liko septintas, o Olandijos motokroso čempionate iškovojo čempiono titulą. 2019 m. Pasaulio motokroso su priekabomis (WSC) čempionate pasiekimais pradžiugino lietuvis Konstantinas Beleckas, kuris jame dalyvavo drauge su belgu Kristofu Santermanu. Šis tendemas pasaulio čempionate užėmė aukštą dešimtą vietą.

Marius Adomaitis sublizgėjo šiais metais Europos motokroso čempionate. EMX65 klasėje jis iškovojo vicečempiono titulą.

Dvi sesės iš Ignalinos Agilija ir Adrija Skudutytės pradžiugino savo dalyvavimu Europos moterų komandiniame čempionate. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje Lietuvos merginos atstovavo Lietuvai tokiose varžybose ir iškovojo net dvyliktą vietą. Bene labiausiai 2019 m. pradžioje ne tik Lietuvos motociklų sporto bendruomenę, bet ir visą Lietuvą, sekančią lietuvių pasiekimus Dakaro ralyje, pradžiugino Arūno Gelažniko iškovota 24 vieta varginančiame maratone už Atlanto vandenyno.

Komandai "Kilobaitas Racing Team" ir jos nariams Danieliui Žoštautui, Andriui Mitkevičiui ir Donatui Petrikui padėka skriejo už iškovotą III vietą Pasaulio enduro taurės varžybose. Taip pat vakaro apdovanojimuose buvo pagerbti ir Lietuvos motobolo rinktinė bei jos nariai: Domantas Barkauskas, Laimonas Savickas, Mantas Šimėnas, Gabrielius Pazdrazdis, Gvidas Laucė, Gintas Rudys ir Paulius Žąsytis, kurie iškovojo III vietą Europos jaunių motobolo čempionate. O Lietuvos supermoto rinktinei ir jos nariams Vladui Gončarovui, Vidmantui Vaidinauskui ir Povilui Leckui buvo padėkota už 20-ąją vietą Pasaulio supermoto komandiniame čempionate.

Šiais metais Lietuvoje vyko apie 50 renginių su LMSF vėliava, kuriose dalyvavo drauge sudėjus virš 2 000 sportininkų. Šeštadienio vakarą buvo apdovanoti visų Lietuvos motociklų čempionato taurių ir čempionato klasių prizininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių