Quantcast

Lietuvos moterų snukerio rinktinė Europos čempionate pasiryžusi siekti medalių

  • Teksto dydis:

Spalio antrąją Albufeiroje (Portugalija) prasidedančiame Europos snukerio čempionate plazdens ir Lietuvos trispalvė – prie žalios gelumbės stalų kartu su daugiau nei dvidešimties Europos valstybių atstovais savo meistriškumą įrodinės vilnietė Diana Muchina, šiaulietė Kristina Lazdauskė bei klaipėdietis Andrejus Maksimovas. Europos snukerio čempionate dalyvaus ir dar vienas Lietuvos atstovas – varžyboms teisėjaus Egidijus Dudėnas.

Lietuvos biliardo federacija ypač daug tikisi iš moterų – joms iškeltas minimalus tikslas patekti į geriausių Europos snukerio žaidėjų aštuntuką, tačiau gana drąsiai svajojama ir apie medalius. Kad tai įkandama užduotis tiki ir moteris čempionatui ruošęs daugkartinis Lietuvos čempionas Vilius Schulte-Ebbertas ir pirmasis D. Muchinos treneris Darius Bublys, nuo pat paauglystės ugdęs Dianos įgūdžius.  

D. Muchinos istorija ypač įdomi: ji snukerį atrado savo tėvo dėka. „Tėtis dažnai žiūrėdavo snukerio varžybas, o kartu su juo – ir aš. Kartą nuėjome į biliardo klubą, pabandžiau žaisti ir iš karto pradėjo neblogai sektis. Tada ir pagalvojau – kodėl gi nepradėjus treniruotis“, –  savo, tuomet dar keturiolikmetės, žingsnius snukerio pasaulyje prisimena Diana.

E. Dudėno nuotr.

Karjera klostėsi įspūdingai – laimėtas tarptautinis turnyras, Lietuvos čempionatas, o prieš penkerius metus Vilniuje vykusiame Europos snukerio čempionate patekta tarp aštuonių geriausių turnyro žaidėjų, tačiau vėliau dėl asmeninio gyvenimo Diana trejiems metams buvo pasitraukusi nuo žalios gelumbės stalų.

Dabar, kai dukrytė Lėja netrukus švęs savo pirmąjį gimtadienį, jauna mama vėl grįžo į snukerio pasaulį. „Turiu labai gerą vyrą, kuris man labai daug padeda. O ir dukrytė labai rami, – savo šeima džiaugiasi 22 metų moteris. – Aš tiek daug laiko žaidžiau, tiek daug įvairiuose turnyruose dalyvaudavau – kaip gi galėjau negrįžti?“

Aš tiek daug laiko žaidžiau, tiek daug įvairiuose turnyruose dalyvaudavau – kaip gi galėjau negrįžti?

Kristina Lazdauskė taip pat turi dalyvavimo Europos čempionate patirties – prieš dvejus metus Serbijoje ji pateko į Top16 etapą. „Man tai buvo didelė euforija, nes prieš kelerius metus buvau sau išsikėlusi tikslą patekti į Europos čempionatą. Čempionato atmosfera buvo gana santūri, bet turbūt tokią padiktuoja pati sporto šaka – snukeris reikalauja daug susikaupimo ir vidinės ramybės, tad mačų metu girdėdavosi tik rutulių susidūrimo garsai, – prisimena 43 metų šiaulietė. – Trankių vakarėlių tikrai nebuvo, tačiau pavakarojimai su kolegoms aptariant per dieną įvykusias varžybas buvo išties nuotaikingi ir leisdavo atsikvėpti nuo dieną patirtos įtampos“.

E. Dudėno nuotr.

Nors Diana ir Kristina priklauso skirtingoms kartoms, tačiau neabejoja, kad lemiamais momentais (moterys varžysis ir individualiose, ir komandinėse rungtyse) ras teisingus bendrus sprendimus.  „Tas kartų skirtumas prie stalo išnyksta. Be to, Diana labai šauni, maloni ir stipri žaidėja. Tikiuosi, mums „paeis“, – šypteli Kristina Lazdauskė.

„Pirmą kartą dalyvausiu komandinėse varžybose su moterimi. Sutariame puikiai, Kristina – labai maloni, – sako D. Muchina ir priduria. – Važiuojame laimėti“.

Portugalija – ne tik auksinių paplūdimių, fado muzikos šalis, bet ir bene populiariausio pasaulio vyro Cristiano Ronaldo, šį sezoną ginančio „Manchester United“ klubo spalvas, tėvynė. Ar ir Lietuvos snukerio rinktinės moterims jis atrodo gražiausias? „Na, jeigu su juo netyčia susitiksiu, būtinai paprašysiu kartu nusifotografuoti. O gražiausias pasaulio vyras – mano mylimasis“, – šypteli Diana. O štai Kristina mano, kad gražiausio pasaulio vyro nominacijoje laurus turėtų nuskinti aktorius Pierce'as Brosnanas, ne kartą įkūnijęs legendinį superšnipą Jamesą Bondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių