Quantcast

Lietuvos moterų rankinio lygos finale prireiks penktųjų rungtynių

Po šeštadienį Garliavoje pasibaigusių ketvirtųjų Lietuvos moterų rankinio lygos finalo rungtynių tapo aišku, jog čempionės paaiškės tik po penktųjų lemiamų rungtynių.

Ketvirtose serijos rungtynėse Kauno rajono „Cascada-Garliavos SM“ 34:30 (16:13) įveikė Kauno „Acme-Žalgirį“.

Namuose žaidusios garliaviškės rungtynes pradėjo itin vangiai ir žalgirietės, prabėgus 8 susitikimo minutėms, pirmavo rezultatu 8:3. Tuomet Kauno ekipą krito į gilią duobę ir per likusias 22 pirmojo kėlinio minutes sugebėjo pasižymėti vos 5 kartus. Gerai gynyboje žaidusios Garliavos merginos iki pertraukos ne tik panaikino varžovių turėtą pranašumą, bet ir išsiveržė į priekį (16:13).

Antrasis kėlinys vėl kiek sėkmingiau prasidėjo čempionių titulą ginančiai „Acme-Žalgirio“ komandai, kuri per 10 minučių sugebėjo išlyginti rungtynių rezultatą (22:22), o vėl net ir išsiveržti į priekį (25:23). Kaip ir pirmajame, taip ir antrajame kėlinyje žalgirietės po sėkmingos atkarpos krito į duobę ir susikurto pranašumo išsaugoti nesugebėjo. Likus žaisti 10 minučių iki rungtynių pabaigos garliaviškės jau pirmavo 30:28, o per likusį rungtynių laiką savąjį pranašumą dar ir padidino (34:30).

Nugalėtojoms 11 įvarčių pelnė Greta Rinkevičiūtė, 8 - Laima Bernatavičiūtė, po 4 - Karolina Sparnauskaitė ir Emilė Aglinskaitė.

Kauno ekipoje 8 sykius pasižymėjo Klaudija Šidlauskytė, 7 - Audinga Kniubaitė, 5 - Laura Žukovaitė.

Lemiamos penktosios finalo serijos rungtynės trečiadienį įvyks jau Kauno „Acme-Žalgirio“ namų salėje. Tiesa, finalo serijos metu kaunietės priverstos rungtyniauti ne įprastinėje Kauno sporto halėje, o LSMU sporto salėje.

Penktųjų serijos rungtynių Lietuvos moterų rankinio lygoje paskutinį kartą prireikė 2012-aisiais metais, kuomet dėl pirmosios vietos kovėsi tos pačios Kauno ir Garliavos ekipos. Tuomet lemiamas rungtynes laimėjo garliaviškės. Praėjusiame sezone „Acme-Žalgiris“ varžoves iš Garliavos buvo įveikęs 3-0.


Šiame straipsnyje: Rankinismoterų lygafinalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
Šaunuolės kaunietės garliavietės. Sėkmės jums...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių