Quantcast

Lietuvos moterų rankinio čempionato finalą įtikinama pergalę pradėjo favoritės

  • Teksto dydis:

Prasidėjo Lietuvos moterų rankinio čempionato finalo serija. Iki trijų pergalių finale kovoja reguliariojo sezono nugalėtoja Kauno r. „Cascada-HC Garliava SM“ ir trečią vietą reguliariajame sezone užėmusi Vilniaus „Eglė“.

Pirmose finalo rungtynėse įtikinamą pergalę rezultatu 34:23 (15:12) iškovojo namuose žaidusi „Cascada-HC Garliava SM“. Šeimininkės nuo pat pirmųjų minučių išsiveržė į priekį ir varžovėms iki pat rungtynių pabaigos neleido išlyginti rezultato. Antro kėlinio pradžioje „Eglės“ rankininkėms buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki minimalaus 14:15. Tačiau „Cascada-HC Garliava SM“ atsakė spurtu ir neleido varžovėms pagalvoti apie pergalę.

Šį sezoną sustabdyti „Cascada-HC Garliava SM“ komandos dar niekam nepavyko. Garliaviškės reguliariajame sezone iškovojo visas 12 pergalių, o pusfinalio serijoje 2:0 pranoko čempiono titulą praradusį Kauno „Žalgirį“. Be to Garliavos ekipa šį sezoną jau laimėjo Supertaurę ir tapo Lietuvos rankinio federacijos taurės turnyro nugalėtoja.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 7 įvarčius pelniusi Martyna Vaitkutė. Po 6 įvarčius prie pergalės pridėjo Kamilė Bušaitė, Martyna Ustilaitė ir Mantė Voskresenskaja. „Eglės“ komandai 7 įvarčius pelnė Greta Sadauskaitė, 4 įvarčius įmetė Rita Rakauskienė, po 3 – Beatričė Ruseckaitė ir Deimantė Burbaitė.

„Finalas yra finalas ir rungtynių pradžioje jautėsi jaudulys. Merginos nesilaikė drausmės. Buvo svarbu tik bėgti ir mesti. Nemažai teko žaisti ir mažumoje po pašalinimų. Apčiuopiamą persvarą įgijome tik antrame kėlinyje ir iškovojome užtikrintą pergalę. Pagelbėjo ir geresnis mūsų fizinis pasirengimas, merginos antrame kėlinyje buvo greitesnės už varžoves. Prieš antrąsias finalo rungtynes analizuosim kur reikia gerinti gynybą, kur reikia stiprinti puolimą. Deja, pirmose finalo rungtynėse neapsiėjome be traumų. Neaišku ar susižeidusios lyderės spės atsigauti iki kitų rungtynių“, – sakė „Cascada-HC Garliava SM“ trenerė Rita Urnikienė.

„Varžovės buvo daug šviežesnės. Tai buvo viena iš pagrindinių pralaimėjimų priežasčių. „Garliavos“ pusfinalio serija buvo lengvesnė, o mes turėjome sunkią seriją ir atsistatymui likęs trumpas laikas turėjo daug įtakos. Prieš antras finalo rungtynes reikia gerinti absoliučiai viską. Nei vienu aspektu mes nebuvo geresni už varžoves ir „Garliava“ mus visur lenkė bent vienu žingsniu. Reikia padaryti išvadas ir žvelgti į kitas rungtynes kaip į naują istoriją, o ne žvalgytis atgal. Kol kas dar niekas neprarasta ir kova dėl aukso tęsiasi“, – teigė „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

Antrosios finalo rungtynės vyks sekmadienį Vilniuje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaidą

Klaidą portretas
pavadinime ištaisykit !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių