Quantcast

Lietuvos merginų tinklinio rinktinė pergale baigė Europos atranką

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių (iki 17 metų) merginų tinklinio rinktinė turėjo neeilinį išbandymą, kurį baigė aukštai pakeltomis galvomis.

Lietuvos tinklininkės savaitgalį varžėsi Vokietijoje vykusiame antrojo Europos čempionato atrankos B grupės turnyre. Lietuvės neįveikė pirmojo atrankos etapo, tačiau iš čempionato diskvalifikavus Rusijos ir Baltarusijos komandas, vieną iš atsilaisvinusių vietų užėmė mūsiškės.

Pasiruošimas turnyrui buvo trumpas, o ir paskutinę stovyklą teko nutraukti sunegalavus didžiajai daliai komandos. Vis dėlto, net ir nespėjusios pilnai atsigauti, lietuvės garbingai atstovavo savo šaliai ir sugebėjo nelikti be pergalių.

Pirmajame mače Jolitos Kontvainienės ir Aleksandro Volobujevo treniruojamos lietuvės 0-3 (16:25, 13:25, 18:25) pralaimėjo vėliau pirmąją vietą užėmusioms ir kelialapį į Europos čempionatą pelniusioms vokietėms. Mūsiškėms 10 taškų pelnė Arina Petuchova.

Antrajame susitikime Lietuvos jaunių rinktinė 0-3 (17:25, 24:26, 19:25) turėjo pripažinti Belgijos bendraamžių pranašumą. Rezultatyviausia vėl buvo A.Petuchova su 14 taškų. 7 pridėjo Anastasija Jesipenko.

Galiausiai paskutinėse rungtynėse lietuvės 3-1 (17:25, 25:22, 25:12, 25:18) įveikė Izraelio tinklininkes ir grupėje užėmė trečiąją vietą.

Nugalėtojoms 17 taškų pelnė Aistė Bardauskaitė, 14 – A.Petuchova, 12 – Roberta Gabulaitė, 10 – A.Jesipenko.

„Įvertinant į tai, kaip vyko pasiruošimas ir kaip komandą išguldė gripas, tai galima sakyti, kad savo galimybes viršijome. Žinoma, tikslus visada galima kelti aukštesnius, tačiau mūsų šiame etape išvis neturėjo būti, o mes sugebėjome ne tik sudalyvauti, bet ir pakelti rinktinės reitingą“, – sakė trenerė J.Kontvainienė.

Trenerė džiaugėsi, kad paskutinėse rungtynėse pas merginas netrūko motyvacijos, net ir prastai sužaidus pirmąjį setą.

„Abi komandos jau buvo pavargusios ir nedemonstravo gero žaidimo. Antrajame sete mes atsigavome ir sugebėjome rasti jėgų likučių. Kiekviena pergalė mūsų mažai šaliai yra labai svarbi. Labai norėjome būti kuo aukščiau galutinėje Europos čempionato įskaitoje, todėl tas mus motyvavo“, – pridūrė trenerė.

Galutinėje įskaitoje Lietuvos rinktinei turėtų atitekti 17 vieta. Visgi didžiausia tokio turnyro nauda – galimybė talentingoms tinklininkėms pajusti tarptautinių varžybų lygį bei pamatyti, kur dar galima stiebtis.

„Tie žmonės, kurie pamato, koks tinklinis žaidžiamas Europoje, kokie duomenys reikalingi, kaip vyksta žaidimo išpildymas, turi puikias galimybes mokytis ir tobulėti bei visą tai atnešti į Lietuvą, – teigė J. Kontvainienė. – Visgi, kadangi aš labai ilgai dirbu šį darbą, puikiai atsimenu, kad Lietuvos rinktinės prieš keliolika metų tokioms varžovėms kaip Vokietija, Prancūzija, Belgija ar Nyderlandai pralaimėdavo be didesnio pasipriešinimo. Dabar mūsų žaidimo lygis pakilo ir po truputį artėjame prie tų šalių.“

Kitose Europos čempionato antrojo atrankos etapo grupėse nugalėtojomis tapo Turkija, Bulgarija, Nyderlandai ir Kroatija.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas salės tinkliniui Andrius Gaidys džiaugėsi merginų pergale prieš Izraelį, nes ji suteiks daugiau pasitikėjimo siekiant tobulėti ir kilti karjeros laiptais. Ši rinktinė kitais metais pradės atranką į 19-mečių Europos pirmenybes.

„Noriu padėkoti žaidėjoms ir treneriams už pasirodymą Vokietijoje. Džiugu, kad mūsų reitingas Europos čempionate šiek tiek pakils. Nors visi trys setai pralaimėti, matėsi, kad galime žaisti ir su belgėmis. Visgi matosi, kad merginoms pritrūko susižaidimo. Daugelis kitų šalių komandų visą laiką sportuoja kartu, todėl norėtųsi palinkėti mūsų mergaitėms atvykti į Ozo gimnaziją, kur galima treniruotis dukart į dieną ir kartu ruoštis kitiems savo čempionatams“, – sakė A.Gaidys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių