Quantcast

Lietuvos ledo ritulio rinktinė renkasi į treniruočių stovyklą – laukia iššūkis Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė šeštadienį renkasi į treniruočių stovyklą prieš šį mėnesį laukiantį turnyrą Lenkijoje. Vilniuje darbus pradėsianti rinktinė surengs savaitės trukmės treniruočių stovyklą, po kurios ji išvyks į Katovicų miestą varžytis tarptautiniame turnyre.

„Trijų jūrų taurės“ turnyre be Lietuvos ir šeimininkės Lenkijos taip pat varžysis Estijos, Kroatijos ir Latvijos U-23 rinktinės. Penkių komandų turnyras bus surengtas balandžio 18-24 dienomis Katovicuose.

Lietuvos rinktinė pasirengimo stovyklą pradės jau balandžio 10 dieną: Arūno Aleinikovo vadovaujamos nacionalinės rinktinės kandidatai savaitę treniruosis Vilniaus „Pramogų“ arenoje.

Didžioji dauguma rinktinės stovykloje dalyvausiančių žaidėjų – Lietuvoje rungtyniaujantys ledo ritulininkai. Rinktinei šį kartą negalės padėti dėl Slovakijos čempionato medalių kovą tęsiantis Nerijus Ališauskas, o Vokietijoje žaidžiantis Arnoldas Bosas dar gali spėti prisijungti prie rinktinės.

„Didžioji dauguma žaidėjų, kuriuos tikėjomės pamatyti rinktinėje, atvyks į stovyklą. Vienintelis kandidatų sąraše buvęs žaidėjas, kuris dar tęsia sezoną ir tikrai negalės atvykti – Nerijus Ališauskas, kurio pamatyti rinktinėje daug šansų neturėjome. Taip pat sezoną dar tęsia Arnoldas Bosas, bet atsiradus galimybei jis gali atvykti tiesiai į turnyrą Lenkijoje“, – prieš stovyklą kalbėjo komandos vadovas Aurelijus Kriščiūnas.

Šį kartą treniruočių stovykloje bus ne vienas rinktinės naujokas, o šiems žaidėjams tai bus puiki galimybė pabandyti įsitvirtinti rinktinės sudėtyje. A.Kriščiūno teigimu, į rinktinę ir šįkart noriai važiavo visi galimybių atvykti turėję ledo ritulininkai.

„Su rinktinės naujokais dar neteko daug bendrauti: bendravimas vyksta nuotoliniu būdu, pakvietėme žaidėjus ir iš jų gavome teigiamus atsakymus. Visgi, iš patirties galiu pasakyti, kad nesvarbu, ar žaidėjas yra jaunas, ar vyresnis, emocijos visada užkyla, kai sulauki pirmojo pakvietimo į rinktinę.

Vyresni mūsų žaidėjai niekada neignoruoja rinktinės ir atvykimas priklausydavo tik nuo to, kaip jie tuo metu jausdavosi. Jei žaidėjai būdavo sveiki, neturėdavo rungtynių, tai mes tokių svarstymų – ar važiuoti ar ne, niekuomet negirdėdavome. Todėl ir šįkart susirinks visi galintys atvykti į stovyklą“, – sakė komandos vadovas.

Po treniruočių stovyklos lietuviai išvys į Lenkiją, kur jau balandžio 18 dieną startuos penkių komandų turnyras. Pirmose rungtynėse lietuvių laukia dvikova su Kroatija, vėliau rinktinė varžysis su Lenkijos ir Latvijos U-23 rinktinėmis, o turnyrą užbaigs akistata su estais.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis „Trijų jūrų taurės“ turnyre:

04-18 d. 16:45 val. Lietuva – Kroatija

04-21 d. 17:00 val. Lietuva – Lenkija

04-22 d. 20:00 val. Lietuva – Latvija U-23

04-24 d. 19:00 val. Lietuva – Estija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių