Quantcast

Lietuvos lankininkų federacijos taurės etapo finale – tėvo ir sūnaus akistata

Utenoje surengtas Lietuvos lankininkų federacijos (LLF) taurės pirmasis etapas – Utenos miesto pirmenybės, kurios tuo pačiu buvo vienos iš atrankos į Lietuvos rinktinę varžybų.

Nors stiprokas vėjas Utenos aerodrome neleido sportininkams užfiksuoti itin aukštų rezultatų kvalifikacijoje, daugelyje lankų klasių vyko įtempta kova iki paskutinių šūvių.

„Varžybos pavyko puikiai, sulaukėme nemažai – apie 70 – dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos. Esame patenkinti šiomis varžybomis, nors tikėjomės ramesnio oro bei aukštesnių rezultatų. Įprastai, kai Utenoje rengiame varžybas, oras būna ramus, tačiau tikriausiai pirmą sykį čia buvo toks stiprus vėjas. Dėl to lankininkams šaudyti buvo kiek sunkiau“, – pasakojo Utenos lankininkų klubo (ULK) vadovas Marius Grigaravičius.

Varžybų šeimininkai puikiai pasirodė skriemulinių lankų varžybose. Vyrų grupėje triumfavo Europos žaidynėms besiruošiantis jaunasis uteniškis Jonas Grigaravičius. Jis pasiekė geriausią rezultatą kvalifikacijoje, o atkrintamųjų varžybų finale 141:129 nugalėjo savo trenerį ir tėvą M. Grigaravičių. Tuo pačiu jis atsirevanšavo savo tėčiui už nesėkmę prieš porą savaičių Smiltynėje vykusių varžybų finale.

„Su sūnumi kovoti man nėra sunku, nes mes ir per treniruotes surengiame tarpusavio dvikovas. Galima sakyti, kad šaudydamas su Jonu jaučiuosi ramiausiai lyginant kovas su kitais. Savo geriausią kelerių metų rezultatą Smiltynėje ir pasiekiau būtent finale kovojant su sūnumi. Taip jau gaunasi, kad tuomet jaučiuosi ramiau nei šaudydamas su varžovais, kuriuos mažiau pažįstų“, – kalbėjo M. Grigaravičius.

M. Grigaravičius prisipažino, kad Utenoje pralaimėjimą sūnui lėmė jo paties klaidos šaudant, dėl ko nepavyko surinkti didelio taškų skaičiaus. Tuo tarpu J. Grigaravičius finale sušaudė gerokai stabiliau ir tiksliau.

Bronzos medalį šioje grupėje iškovojo Žydrūnas Karpavičius (KSA), mažajame finale 143:134 pranokęs Tomą Liekį (LSK).

Moterų skriemulinių lankų varžybose nugalėjo Inga Timinskienė („Žaliasis lankas“), finale 143:125 nepalikusi vilčių Beatai Guobužaitei (ULK).

Vyrų olimpinių lankų grupės finale kovojo du latviai. Nugalėjo Eduardas Lapsinis, o antras liko Romanas Sergejevas. Trečiąją vietą užėmė Algimantas Petrauskas (Kauno lankininkai).

Moterų olimpinių lankų grupėje triumfavo Paulina Ramanauskas („Žaliasis lankas“). Kvalifikacijos nugalėtoja vienodais rezultatais 6:4 laimėjo ketvirtfinalio ir pusfinalio kovas, o finale 6:2 pranoko Kristiną Abromavičienę (Klaipėdos lankininkai). Trečiąją poziciją iškovojo latvė Anna Mihailova.

Vyrų paprastų lankų grupėje nugalėjo Viktoras Kosteckas („Vajetau“), finale 6:2 pranokęs Igną Fedorenką („Strėlė“). Trečiąja vieta džiaugėsi Skirmantas Vertelka („Vajetau“).

Moterų paprastų lankų varžybų finale Helena Radvilienė („Strėlė“) 6:0 nugalėjo komandos draugę Lolitą Zaliauskienę. Bronza atiteko Vikai Andrulienei (Klaipėdos lankininkai).

Ilgų ir istorinių lankų finale Vladimiras Mosinas (LSK) 6:2 įveikė Marijų Taletavičių („Kauno lankininkai“).

LLF taurės antrasis etapas birželio 10 dieną bus surengtas Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių