Quantcast

Lietuvos imtynininkės sieks aukštų vietų

Lietuvos moterų imtynių rinktinė Europos čempionate, kuris vyks kovo 31-ąją - balandžio 5-ąją Vilniuje, sieks aukštų vietų.

„Čempionatui rengiamės pagal planą. Nuvažiavome į kelis FILA turnyrus, gerai padirbėjome treniruočių stovyklose. Šį savaitgalį dalyvausime turnyre Rygoje. Po to likusį laiką iki čempionato skirsime fiziniam, taktiniam ir psichologiniam pasirengimui. Merginų sportinė forma nėra bloga. Gaila, kad dėl finansinių priežasčių negalėjome treniruotis kartu su Ukrainos rinktine, nes ukrainietės yra vienos pajėgiausių imtynininkų pasaulyje", - papasakojo rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Europos pirmenybėse Lietuvai atstovaus penkios imtynininkės: svorio kategorijoje iki 48 kg startuos Justina Aldusevičiūtė (Šiauliai-Anykščiai), iki 51 kg - Deimantė Butavičiūtė (Šiauliai), iki 55 kg - Aistė Balčiūnaitė (Šiauliai), iki 59 kg - Indrė Bubelytė (Šiauliai-Anykščiai), o sunkiausioje svorio kategorijoje iki 72 kg - Teresė Žvingilaitė (Kaunas). Visos atletės šiemet tapo Lietuvos čempionėmis.

D.Butavičiūtė ir I.Bubelytė yra dalyvavusios Europos jaunių ir jaunimo čempionatuose, tačiau suaugusiųjų pirmenybėse visos penkios sportininkės išmėgins jėgas pirmą kartą.

„Komandai keliami aukščiausi tikslai ir merginos tai žino. Mačiau čempionato dalyvių sąrašą, jame yra kelios olimpinių žaidynių prizininkės. Medalių tikėtis sunku, tačiau visą laiką jų norime. Jei treneriai netikės savo auklėtinėmis, jos tai pajaus ir nieko nelaimės. Gali nustebinti I.Bubelytė. Ji gali laimėti prieš bet ką, tačiau taip pat gali ir pralaimėti bet kam, - kalbėjo A.Kaselis. - Padarysime viską, ką galime. Vietos aštuntuke mums būtų didelis pasiekimas. Daug lems burtai. Nenorėtume jau pirmajai kovai ištraukti, pavyzdžiui, Rusijos imtyninkę. Jei tektų grumtis su olande ar šveicare, būtų lengviau.”


Šiame straipsnyje: imtynėseuroposčempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių