Quantcast

Lietuvos golbolo rinktinės ketvirtfinalyje laukia Belgijos komanda

  • Teksto dydis:

Čempionės titulą ginanti Lietuvos vyrų golbolo rinktinė Tokijo žaidynių ketvirtfinalyje susitiks su Belgijos ekipa. Tai paaiškėjus sužaidus paskutines rungtynes B grupėje, kurioje triumfavo Belgijos komanda, per keturis mačus iškovojusi dvi pergales. Lietuvos rinktinė, kurios sąskaitoje – viena pergalė, lygiosios ir du pralaimėjimai, A grupėje užėmė ketvirtą poziciją.

Valdo Gecevičiaus treniruojami Lietuvos rinktinės golbolininkai į ketvirtfinalio traukinį įšoko paskutinę akimirką, ketvirtame A grupės mače 13:3 nušlavę amerikiečius. Vos grįžę į paralimpinį kaimelį, mūsų komandos vyrai prilipo prie televizoriaus sekti Vokietijos ir Kinijos ekipų dvikovos B grupėje.

Tai buvo paskutinis mačas B grupėje, sudėliojęs galutinę turnyro lentelę. Kinai nugalėjo vokiečius 8:3, ir tai leido B grupėje triumfuoti Belgijos rinktinei, kuri tapo Lietuvos komandos varžove.

„Variantų jokių neskaičiavome. Būtų buvę vokiečiai tai būtų vokiečiai. Dabar žinome, kad belgai. Ten visos komandos surinko vienodai taškų, ir tik įvarčių skirtumas lėmė išsidėstymą.

Ne per seniausiai žaidėme su belgais tarptautiniame turnyre Vilniuje ir laimėjome. Bet belgai žaidžia tikrai ramiai kaip belgai. Jie žaidžia tokį užtikrintą golbolą, turi patyrusių žaidėjų ir žaidžia tikrai ramiai, užtikrintai, pasitiki savimi, neskuba. Jie demonstruoja klasikinį golbolą. Tai labai rimtas varžovas“, – apie būsimus varžovus paralimpinių žaidynių ketvirtfinalyje kalbėjo V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinės žaidėjas Nerijus Montvydas, pirmadienį amerikiečiams atseikėjęs penkis įvarčius, sako, jog svarbiausia sustabdyti pagrindinį belgų metiką Klisoną Maprenį, kuris Tokijo paralimpinaime turnyre jau spėjo pelnyti 12 įvarčių ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima šeštą vietą.

„Belgai žaidžia kitaip nei amerikiečiai. Amerikiečiai visą laiką keitėsi pozicijomis, o belgai to nedaro. Bet jų lyderis daug vaikšto po aikštę, todėl mums bus svarbiausia jį sugaudyti ir apsiginti. Be šio žaidėjo, jie turi dar du stiprius kraštus. Tai jų smogiamasis trejetas, kuriuo jie beveik visą laiką ir žaidžia.

Mums svarbiausia apsiginti ir stengtis išvengti klaidų puolime – baudinių. Ir įveikti jų gynybą. Esame belgus nugalėję ir ne kartą, reikia pabandyti padaryti tai dar kartą. Manau, kad mes turime pranašumu, pavyzdžiui, mūsų metikus. Mes galime pulti ir pasiūlyti lygius metimus, aukštus metimus, šokinėjančius. Bet mums svarbiausia pasiūlyti gerą gynybą“, – įsitikinęs N.Montvydas.

Pasak N.Montvydo, ketvirtfinalis – sunkiausias ir svarbiausias etapas kiekviename turnyre, o ypatingai tai jaučiame paralimpinėse žaidynėse, kurios mūsų rinktinei yra jau šeštos iš eilės.

„Čia jau kitas etapas, kuriame galioja taisyklė „mirk arba gyvenk“. Tai pačios svarbiausios rungtynės, nes pralaimėjęs garantuotai važiuoji namo, o laimėjęs turi bent porą galimybių iškovoti medalį.

Atsimenu, prieš penkerius metus Rio de Žaneiro žaidynėse mums ketvirtfinalis buvo žiauriai sunkus. Mes laimėjome prieš Kanadą tik per pratęsimą – 5:4. Čia norėtųsi tokio scenarijaus išvengti ir susitvarkyti per pgrindinį rungtynių laiką“, – sakė paralimpinis čempionas N.Montvydas.

Tokijo paralimpinių žaidynių ketvirtfinalis tarp Belgijos ir Lietuvos komandų pirmadienį prasidės 11:45 val. Lietuvos laiku. Kituose ketvirtfinaliuose Japonija žais su Kinija, Ukraina susitiks su JAV, o Brazilija grumsis su Turkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių