Quantcast

Lietuvos akmenslydininkės pasaulio čempionate įvykdė minimalų tikslą

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjoje pasibaigusiame pasaulio veteranų kerlingo (akmenslydžio) čempionate Lietuvos moterų rinktinė stebuklo nesukūrė, bet pasirodė garbingai, praneša Lietuvos akmenslydžio federacija.

Lietuvai šiose pirmenybėse atstovavo kapitonė Rasa Veronika Jasaitienė, Jolanta Šulinskienė, Gaiva Valatkienė ir Eglė Čepulytė. Varžybos surengtos didžiulėje Gangningo ledo arenoje, kurioje vyko ir 2018 metų žiemos olimpinės žaidynės.

Lietuvos rinktinė A grupėje tik dviem komandoms – favoritei Kanadai bei JAV – rimčiau pasipriešinti nesugebėjo. Joms pralaimėta vienodu rezultatu 1:9. Kituose susitikimuose vyko atkakli kova iki paskutinių kėlinukų.

Lietuvės pasiekė ir vieną pergalę – 12:9 buvo nugalėta pajėgi Anglijos komanda. Kituose susitikimuose Lietuvos komanda 4:7 pralaimėjo Naujajai Zelandijai, po pratęsimo 6:7 nusileido itin stipriai Švedijos ekipai, 6:8 turėjo pripažinti japonių ir taip pat 6:8 – Honkongo akmenslydininkių pranašumą.

„Savo išsikeltą minimalią užduotį įvykdėme – laimėjome vienerias rungtynes ir prieš pakankamai stiprią komandą. Netoli pergalių buvome rungtynėse su Švedija ir Japonija, kuomet pralaimėjome pratęsime arba paskutiniame kėlinuke. Šiek tiek skaudu, nes pergalės kvapą jau užuodėme, bet žaidimas yra žaidimas“, – mintimis dalinosi Lietuvos komandos narė E. Čepulytė.

A grupės pajėgumą parodo tai, kad dvi komandos iškovojo medalius – pasaulio čempionėmis tapo kanadietės, o bronza atiteko japonėms.

„Iš esmės pasirodymu esame patenkintos. Suprantama, kad apmaudu pralaimėti kai kurioms komandoms, prieš kurias tikrai buvo galima smagiai sužaisti, bet kartais žaidimas tiesiog nesisekė. Nepaisant to, nusivylusios tikrai nesame ir džiaugiamės Pietų Korėjoje praleistu laiku“, – teigė E. Čepulytė.

Finale Kanados rinktinė 8:4 nugalėjo škotes ir trečią sykį tapo pasaulio veteranių čempione. Mače dėl bronzos japonės 6:4 įrodė pranašumą prieš šveicares.

E. Čepulytė sako, kad pasaulio veteranų čempionatas buvo suorganizuotas aukščiausiame lygyje. Bent jau iš tų, kuriuose yra tekę dalyvauti lietuvėms.

„Organizatoriai tikrai padirbėjo iš peties. Buvo viskuo pasirūpinta – patogiais pervežimais, viešbučiu. Pastarasis buvo labai didelis ir prabangus, kuris taip pat buvo pastatytas olimpinėms žaidynėms. Čia gyveno visos komandos ir buvo daug erdvių visiems susitikti bei pabendrauti. Visi dalyviai liko sužavėti banketu su korėjietišku maistu“, – atskleidė E. Čepulytė.

Pasak jos, Pietų Korėjos žmonės pasirodė esantys labai draugiški, išsilavinę ir geranoriški, visada pasisiūlantys savo pagalbą.

Lietuvos akmenslydininkės taip pat Seule buvo pakviestos apsilankyti neseniai atidarytoje Lietuvos ambasadoje Pietų Korėjoje, kur žaidėjos pasidalino mintimis bei pasakojimais apie savo veiklą su ambasadoriumi Ričardu Šlepavičiumi.

E. Čepulytė atvira – pabuvimas olimpinėje aplinkoje bei dalyvavimas pasaulio čempionate suteikė daug motyvacijos.

„Esame labai pakylėtos ir turime daug planų. Manau, kad komandą išsaugoti nebus sudėtinga. Visoms smagu susitikti su savo bendruomene, bendraminčiais iš viso pasaulio. Azartas yra didelis ir po kiekvienų varžybų planuojamės treniruotes bei tolimesnius startus. Laikysimės tol, kol laikys sveikata“, – šypsojosi E. Čepulytė.

Kur vyks 2024 metų pasaulio veteranų kerlingo čempionatas dar neaišku. Po pandeminio laikotarpio būsimi šeimininkai paskelbiami tik likus maždaug pusmečiui iki pirmenybių.

Vyrų varžybose taip pat triumfavo Kanados veteranai. Sidabro medaliai atiteko škotams, bronzos – šveicarams.

Taip pat Pietų Korėjoje vyko ir pasaulio mišrių dvejetų kerlingo čempionatas. Jame pirmą sykį triumfavo JAV komanda, kuri finale 8:2 nugalėjo Japonijos duetą. Japonams tai buvo pirmieji medalių šių varžybų istorijoje.

Bronza atiteko norvegams, kurie rungtynėse dėl trečiosios vietos 6:2 pranoko kanadiečius.

Sėkmingai čempionate pasirodė Estijos komanda. Ji A grupėje užėmė antrąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Kovoje dėl vietos pusfinalyje estai 5:8 nusileido norvegams. Šiame etape pasirodymą baigė praėjusių metų čempionai škotai, 6:8 turėję pripažinti JAV akmenslydininkų pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių