Quantcast

Lietuvių sukonstruotam visureigiui suteiktas FIA sportinis pasas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį prasidėjusi "Italian baja" varžybų techninė komisija Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažui atnešė džiugių žinių. Dariaus Biesevičiaus sukonstruotam visureigiui varžybų teisėjai patvirtino tarptautinį FIA automobilio sportinį pasą. Lietuviai startuos išskirtinėje T3 grupėje.

"Tai lyg įšventinimas. Dabar kiekvienose lenktynėse techninė komisija bus lyg formalumas. Darius automobilį parengė nepriekaištingai ir kompetetingai atsakė į visus teisėjų klausimus. Grubios klaidos kaina būtų draudimas startuoti, o smulkesnės klaidos galėjo nublokšti mus į T1 grupę, t.y. kitą svorio kategiją, kaip pasakytų imtynininkai", - paaiškino šturmanas S. Jurgelėnas.

Neįprasto dizaino "Seat Leon Dakar" automobilis traukė ne vieno smalsuolio dėmesį. Kai kurie tesėjai prašė leidimo paveiksluoti techninius sprendinius, kurie slepiasi po kėbulu.

"Nekantriai laukiau šios akimirkos, o dabar nekantriai laukiu vaikinų starto. Noriu pamatyti kaip pasirodys automobilis trasoje rimtoje konkurencinėje kovoje", - savo jausmais dalijosi konstruktorius Darius Biesevičius.

"Be abejonės didžiausias nuopelnas tenka projekto autoriui D. Biesevičiui, kuriam šiandien (ketvirtadienį - BNS) teko iš peties padirbėti, kad teisėjai palaimintų visureigio klasifikaciją. Galime sakyti, kad pusė darbo jau atlikta, o kitą pusę turėsim atlikti mes su Sauliumi - pasiekti finišą" - sakė V.Žala.

Varžybose startuos 112 dalyvių iš 25 valstybių, tarp jų Dakaro nugalėtojas Nasseras Al-Attiyahas iš Kataro, rusas Vladimiras Vasiljevas, lenkas Marekas Dąmbrovskis ir kiti.

Dalyvių sąraše užsiregistravo ir legendinis ralio lenktynininkas, dukart pasaulio ralio čempionas Miki Biasonas, kuris vairuos Tecnosport VM paruoštą bolidą. T3 grupėje paraiškas pateikė šeši ekipažai. Vieną iš automobilių pilotuos legendinė lenktynininkė Andrea Mayer. Juokaujama, kad ji yra vairavusi viską, kas turi ratus ir variklį. A. Mayer ne kartą yra įveikusi Dakaro maratoną motociklu, automobiliu ir sunkvežimiu.

Penktadienį ekipažų laukia 11,6 kilometrų ilgio pirmasis greičio ruožas, kurio rezultatai lems startinę tvarką varžybose. Šeštadienį ir sekmadienį sportininkams teks įveikti 400 kilometrų greičio ruožų Pordenone regiono apylinkėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių