Quantcast

„Lietuviškasis“ Zaporožės klubas pergalingai grįžo į Čempionų lygą

  • Teksto dydis:

Su koronavirusu pastarąsias kelias savaites kovojęs Aideno Malašinsko ir Gintaro Savukyno Zaporožės „Motor“ į Čempionų lygos kovas sugrįžo pergalingai. Ukrainos klubas išvykoje 32:31 (17:14) pranoko Celjės „Pivovarna Laško“ rankininkus.

Didžiąją dalį susitikimo pirmavęs „Motor“ pranašumą ėmė barstyti antrojo kėlinio pabaigoje. Likus žaisti 5 minutes iki mačo pabaigos slovėnų klubas išlygino rezultatą (30:30), tačiau jau kitos atakos metu Milošas Orbovičius vėl išvedė Zaporožės ekipą į priekį – 31:30.

Savo atsakymą Celjės komandą surengė maksimaliai gerą – uždirbtas 7 metrų baudinys ir iki mačo pabaigos pašalinimą užsidirbo Vačiaslavas Bokhanas. „Pivovarna Laško“ išlygino rezultatą (31:31), tačiau G.Savukynas rizikavo ir „,Motor“ ataką rengė vartininką pakeitę aikštės žaidėju. Rizika pasiteisino ir po uždirbto 7 metrų baudinio, kurį realizavo Artiomas Kozekevičius, „Motor“ vėl priekyje – 32:31. Per likusį laiką šeimininkai varžovų gynybos jau nepralaužė ir lietuviškasis „Motor“ šventė pergalę.

Tai buvo pirmoji Zaporožės ekipos pergalė šį sezoną Čempionų lygoje per ketverias rungtynes. „Pivovarna Laško“ rankininkai jau yra sužaidę 6 mačus ir taip pat turi vieną pergalę.

Kitas rungtynes Čempionų lygoje „Motor“ žais tik lapkričio 18 d. su Zagrebo PPD. Jau kitą savaitę startuoja atrankos varžybos į 2022 metų Europos čempionatą. A.Malašinskas su Lietuvos rinktine lapkričio 4 d. išvykoje žais prieš islandus, o lapkričio 8 d. namuose bus priimama Portugalijos rinktinė.

Lietuvis šiose rungtynėse prie pergalės prisidėjo 3 įvarčiais, rezultatyviau už jį žaidė po 4 surinkę Pavlo Gurkovskis ir M.Orbovičius, 6 kartus pasižymėjo Borisas Puchovskis.

Slovėnų ekipai 7 įvarčius pelnė Domenas Novakas, 6 surinko Patrikas Lebanas, 4 – Tilenas Kodrinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių