Quantcast

Lietuviams kelius į Tokiją užkirto varžovai

Ikiolimpinis bokso atrankos turnyras Londone dėl koronaviruso grėsmės baigėsi net neįpusėjęs. Lietuvos kovotojams jis buvo nesėkmingas.

Sustabdė trauma

Į "Copper Box" arenos ringą žengė šeši Lietuvos boksininkai iš septynių. Arčiausiai olimpinės svajonės buvo Edgaras Skurdelis.

Svorio kategorijos iki 57 kg varžybose Edgaras pirmiausia įveikė Graikijos atstovą Aleksejų Lagkazašvilį ir aštuntfinalyje susikovė su azerbaidžaniečiu Tayfuru Alijevu – 2015-ųjų Europos žaidynių bronzos medalio laimėtoju. Antra pergalė E.Skurdeliui būtų garantavusi olimpinį kelialapį.

Įpusėjus pirmam raundui, varžovai susidūrė galvomis, T.Alijevas stipriai prakirto lietuviui antakį.

E.Skurdelį apžiūrėjusi medikė varžybų teisėjams pranešė, kad jis negali tęsti kovos dėl gilios žaizdos. Ringo arbitras indas Ashokas Sai Kabilanas nusprendė, kad Edgarui antakis prakirstas netyčia, tad nugalėtoju pripažintas T.Alijevas.

Iki lemiamo sprendimo azerbaidžanietis pirmavo 3:2. Tuo metu Edgarui palankesnis buvo arbitras amerikietis Andrew Mustacchio ir Ugandos teisėjas Antonio Fula Aciga, o T.Alijevui – Rukmanas Wekadapola (Šri Lanka), Bachiras Abbaras (Marokas) ir Arisa Pohanas Putra (Indonezija).

Nekovojo tik G.Stankutė

Kiti mūsiškiai pralaimėjo pirmas kovas.

Rugilė Altaravičiūtė (iki 51 kg) nusileido 2016 ir 2019 m. Europos čempionatų prizininkei baltarusei Julijai Apanasovič, Vytautas Balsys (iki 75 kg) – bulgarui Simeonui Chamovui, Paulius Zujevas (iki 81 kg) –  daugkartiniam Baltarusijos čempionui Michailui Davgaliavecui, Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) – Izraelio atstovui Konstantinui Pinčiukui, o Algirdas Baniulis (per 91 kg) – Ukrainos čempionui Cotne Rogavai.

Europos jaunimo čempionės Gabrielės Stonkutės (iki 75 kg) susitikimas su 2019 m. Europos moterų čempionato prizininke ukrainiete Anastasija Černokolenko buvo numatyta kovo 17-ąją.

Vieną dvikovą Londone laimėjo Estijos kovotojas, nė vienos – Latvijos sportininkai.

Estijos atstovas Stivenas Asas (iki 81 kg) palaužė lenką Sebastianą Wiktorzaką, tačiau Semionas Kamaninas (iki 63 kg) pralaimėjo vengrui Milanui Fodorui, Pavelas Kamaninas (iki 69 kg) – airiui Aidanui Walshui.

Latvijos boksininkas Nikolajus Grišuninas (iki 91 kg) 0:5 nusileido 2019-ųjų Europos jaunimo čempionui prancūzui Wilfriedui Florentinui.

E.Skurdelį apžiūrėjusi medikė varžybų teisėjams pranešė, kad jis negali tęsti kovos dėl gilios žaizdos.

Atranka – nežinioje

Kol kas neaišku, ar visi rezultatai, pasiekti per pastarąsias tris dienas, nutraukus turnyrą taip ir liks galioti.

Jeigu jie bus patvirtinti, olimpiniais kelialapiais jau galės džiaugtis trylikos Europos šalių boksininkai, tarp jų – po du iš Prancūzijos, Ispanijos ir Didžiosios Britanijos.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimą pradėti šį turnyrą skeptiškai įvertino Europos bokso konfederacijos (EUBC) prezidentas Franco Falcinelli.

"Stebiuosi, kad tokiu sunkiu metu Anglija atvėrė duris šimtams sportininkų. Dar keblesnė padėtis dabar, kai šalys uždarė savo sienas, o boksininkai susiruošė į namus. Kodėl niekas iš anksto neįvertino visų galimų padarinių?" – svarstė F.Falcinelli.

TOK bokso darbo grupė savo ruožtu paskelbė, kad atidedamas kovo 26–balandžio 3 d. Buenos Airėse turėjęs vykti Amerikos zonos atrankos turnyras ir finalinės pasaulio kvalifikacinės varžybos, kurios buvo numatytos gegužės 13–20 d. Paryžiuje.


Šiame straipsnyje: TokijasOlimpiadaboksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių