Quantcast

Lietuvė ant Paryžiaus tatamio įveikė amerikietę

Tarp 680 dziudo meistrų, dalyvavusių "Grand Slam" kategorijos turnyre Paryžiuje (Prancūzija), buvo ir Lietuvos sportininkės Sandra Jablonskytė bei Santa Pakenytė.

Svorio kategorijos per 78 kg varžybose S.Jablonskytė (treneriai Danguolė Novikovienė ir Vigmantas Sinkevičius) įveikė amerikietę Niną Cutro-Kelly, tačiau pralaimėjo 2019-ųjų pasaulio studentų universiados čempionei korėjietei Mi-Jin Han. Lietuvė pelnė 120 pasaulio reitingo taškų.

Šioje atlečių grupėje kovojusi S.Pakenytė (treneris Stanislovas Kulikauskas) pripažino 2019 m. Afrikos žaidynių čempionės tunisietės Nihelės Rouhou Cheikg pranašumą.

Pasaulio reitingų lentelėje tarp savo svorio kategorijos sportininkių S.Jablonskytė – 28-oji (1 780 tšk.), S.Pakenytė – 44-oji (700 tšk.). Abi kovotojos yra kandidatės į Lietuvos olimpinę rinktinę.

Didžiausia Paryžiuje surengto turnyro staigmena – dukart olimpinio, dešimtkart pasaulio ir penkiskart Europos čempiono prancūzo Teddy Rinerio nesėkmė: 30-metis 204 cm ūgio dziudo asas (svorio kategorija per 100 kg) pralaimėjo 24-erių japonui Kokoro Kageurai ir nepateko į ketvirtfinalį.

Pasaulio reitingų lentelėje tarp savo svorio kategorijos sportininkių S.Jablonskytė – 28-oji, S.Pakenytė – 44-oji.

T.Rineris kapituliavo po 154 iš eilės pergalių. Pastarąjį kartą jis varžovui buvo pralaimėjęs 2010-aisiais. Su legendiniu prancūzu yra kovojęs ir Lietuvos olimpietis Marius Paškevičius, visas tris akistatas (2007 metais Belgrade, 2009 m. Roterdame ir 2014 m. Montpeljė) laimėjo T.Rineris.

Vis dėlto vienas tituluočiausių dziudo meistrų tikisi dalyvauti 2024-ųjų olimpiadoje, kuri vyks būtent Paryžiuje.

"Mano kūnas jau gerokai susidėvėjęs – kamuoja pečių ir kelių sąnarių osteoartritas, vis dažniau prireikia medikamentų. Skausmai – tai, kuo reikia mokėti už sėkmę didžiajame sporte. Visi atletai – šiokie tokie mazochistai, – sakė T.Rineris. – Jei Dievas man bus palankus, išeisiu ant olimpinio tatamio ir 2024-aisiais. Tačiau tai ne siekiamybė bet kokia kaina. Jeigu kūnas pasakys – pakanka, aš nedvejodamas užversiu šį savo gyvenimo puslapį."

Prancūzijos sostinės "Accor Hotels" (arba "Bercy") arenoje sėkmingiausiai pasirodė Japonijos dziudo atstovai, iškovoję 3 aukso ir po 5 sidabro bei bronzos medalius. Prancūzai pelnė 3 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos trofėjus, Pietų Korėjos sportininkai – po vieną aukso ir sidabro.

Kitas "Grand Slam" turnyras, kuriame planuoja dalyvauti S.Jablonskytė ir S.Pakenytė, numatytas vasario 21–23 d. Diuseldorfe (Vokietija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia tai

Čia tai portretas
Moteris! SVEIKINIMAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių