Quantcast

Lietuvai padėkojo, tačiau nenudžiugino

  • Teksto dydis:

"Sprendimas – kitą savaitę, sausio 26-ąją arba 27-ąją", – pareiškė Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis, atsakydamas į klausimą dėl pasaulio čempionato likimo.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas buvo numatytas gegužės 21–birželio 6 d. Rygoje ir Minske: Latvijos sostinėje – B grupės (Kanada, JAV, Latvija, Italija, Suomija, Vokietija, Norvegija ir Kazachstanas) mačai, Baltarusijos sostinėje – A grupės (Rusija, Čekija, Slovakija, Baltarusija, Švedija, Šveicarija, Danija ir Didžioji Britanija) rungtynės.

Tačiau IIHF nusprendė atšaukti renginį Minske dėl saugumo sumetimų. IIHF pranešime teigiama, kad tai susiję ir su politiniais neramumais, ir su COVID-19 pandemija.

Kitą savaitę IIHF taryba svarstys galimus naujus renginio variantus: Latvijos, kaip vienos iš čempionato šeimininkių, statusą ir vertins galimybes pereiti prie vienos čempionato vietos formato, kad būtų lengviau laikytis saugumo taisyklių dėl COVID-19, arba nuspręs padalyti varžybas į dvi dalis – Latvijai ir Danijai ar Latvijai ir Slovakijai.

Pagalbą Latvijai pasiūlė Lietuva, tačiau IIHF prezidentas R.Faselis jau patvirtino, kad mūsų šalies kandidatūros nesvarstys.

"Dalyvavau vaizdo konferencijoje su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte. Esu labai dėkingas Lietuvos Vyriausybei už norą mums padėti. Mes diskutavome ir su Ryga, ir su Slovakijos bei Danijos atstovais – pastarosios dvi šalys jau yra sukaupusios daugiau tokių renginių organizavimo patirties. Labai vertinu Lietuvos pasiūlymą ir norą mums padėti, bet šiuo metu įtraukti į paieškas daug kandidatų nėra prasmės", – kalbėjo R.Faselis.

Dainius Zubrus

Mūsų šalies šansus atsargiai vertino ir Lietuvos ledo ritulio asociacijos prezidentas Dainius Zubrus.

"Deja, ne mes esame pirmoje eilėje ar pirmas variantas, į kurį žiūrima", – sakė beveik 1 300 rungtynių Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) sužaidęs lietuvis.

Olimpinio čempiono Dariaus Kasparaičio nuomone, Lietuva tokio lygio ledo ritulio renginiui turi visą infrastruktūrą.

"Pas mus jau įvyko pasaulio čempionatas, nors tik antrojo diviziono, tačiau jis buvo sėkmingas, gausiai lankomas. Varžybos Latvijoje ir Lietuvoje – irgi geras variantas, pas mūsų kaimynus ši sporto šaka labiau išvystyta, mes mokomės iš jų, – teigė D.Kasparaitis. – O rengti čempionatą Baltarusijoje – tas pats, kaip Čečėnijoje."

"IIHF sprendimas atsisakyti Minsko paslaugų – labai geras ir lauktas žingsnis. Tai sustiprins ledo ritulio prestižą", – sakė 2019 m. pasaulio čempionės suomių rinktinės strategas Jukka Jalonenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių