Quantcast

Lietuva – Europa 9:25

Visi keturi Lietuvos futbolo klubai baigė pasirodymus Europos turnyruose, suklupę prie antrojo atrankos barjero.

Mūsų šalies atstovai įmušė varžovams iš viso 9 įvarčius, o į savo vartus praleido 25.

Prie A lygos čempiono Panevėžio "Ekrano", kurį 2-ajame kvalifikaciniame Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) čempionų lygos etape 1:0 ir 0:2 eliminavo Helsinkio HJK (Suomija) klubas, prisijungė ir Europos lygos turnyre kapituliavusios Marijampolės "Sūduvos", Tauragės "Tauro" ir "Šiaulių" komandos.

Marijampoliečiai atsakomąsias Europos lygos 2-ojo atrankos etapo rungtynes svečiuose 2:4 pralaimėjo Vienos "Rapid" (Austrija) ekipai. Suvalkiečiai susitikimą baigė be Alfredo Skroblo, kuriam 76-ąją minutę buvo parodyta antroji geltona, o kartu ir raudona kortelė. Pirmąsias rungtynes savo aikštėje "Sūduva" taip pat pralaimėjo – 0:2.

"Tauras" išvykoje 1:3 nusileido Nikosijos APOEL (Kipras). Rungtynes tauragiškiai baigė ne visos sudėties – antrajame kėlinyje iš aikštės buvo pašalintas Sergejus Kuznecovas. Praėjusią savaitę Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, "Tauras" buvo sutriuškintas 3:0. Pirmajame atrankos etape Tauragės ekipa 2:2 ir 3:2 eliminavo Velso "AFC Llanelli" komandą.

"Šiauliai" svečiuose 0:5 nusileido Krokuvos "Wisla" (Lenkija) futbolininkams. Aikštės šeimininkai jau nuo 17-osios minutės turėjo kiekybinę persvarą, nes iš aikštės už paskutinės vilties pražangą buvo pašalintas šiaulietis Tomas Kančelskis. Pirmąjį susitikimą namuose "Šiaulių" vienuolikė pralaimėjo 0:2.


Rezultatai

"Rapid" – "Sūduva" 4:2 (1:0). Vienos "Gerhard Hanappi" stadionas. Įvarčiai: N.Jelavičius (20 ir 90 min.), R.Gartleris (86, 89)/E.Grigaitis (70), R.Beniušis (85).

APOEL – "Tauras" 3:1 (1:0). Nikosijos GSP stadionas. Įvarčiai: E.Solaris (18, 86 – iš 11 m baudinio), I.Tričkovskis (80)/S.Irkha (48).

"Wisla" – "Šiauliai" 5:0 (1:0). Krokuvos "Hutnik" stadionas. Įvarčiai: P.Brožekas (23, 66), M.Žurawskis (48), J.Diazas (62), R.Boguskis (90+1).


Šiame straipsnyje: futbolininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko gero

nieko gero portretas
nera kauno komandos nera kam lietuvos futbolo garbes ginti viskas tuo pasakyta rezultatas akivaizdus is likusiu komandu geda

sportininkas

sportininkas portretas
Manau, kad pavadinimas netikęs. Jis kvepia politika. Gal klystu tuo pavadinimu norėta pažeminti valstybę. Tačiau, kam nuo to geriau ?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių