Quantcast

Lenktynininkas R. Baciuška – pirmas ralio kroso varžybose Portugalijoje

  • Teksto dydis:

Paskutinį balandžio savaitgalį Portugalijoje, „Montalegre“ trasoje, vykusio Europos ralio kroso čempionato S1600 klasėje lietuvis Rokas Baciuška („Škoda Fabia“) galutinėje įskaitoje jis užėmė pirmąją vietą.

Šeštadienį vyko du kvalifikaciniai važiavimai, abu jie lietuviui buvo praktiškai vienodi: po starto išsiveržęs į priekį, pirmoje pozicijoje jis liko iki pat finišo. Sekmadienio kvalifikaciniuose važiavimuose sekėsi kiek prasčiau - prieš vieną jų sparčiai nukrito temperatūra ir netgi pradėjo snigti, tačiau į pusfinalį patenka 12 geriausius rezultatus pademonstravusių lenktynininkų, tad R. Baciuška buvo ramus ir be reikalo nerizikavo. Ralis krosas - kontaktinis sportas, varžantis dėl aukščiausių pozicijų automobilio apgadinimai ne visada išvengiami. Trečiame ir ketvirtame kvalifikaciniuose važiavimuose tauragiškis užėmė 12-ąsias vietas, tačiau bendroje visų važiavimų rikiuotėje liko pirmas.

Pusfinalio važiavimas vėl priminė šeštadienį. Po starto išsiveržęs į priekį, R. Baciuška varžovams nepaliko jokių vilčių ir pirmu numeriu pateko į finalą, o prieš finalą prasidėjo tikra pūga.

Iškart po finalo starto keturi sportininkai pasuko į „Joker“ ratą, o R. Baciuška kartu su Espenu Isaksaetre važiavo toliau. Pūga vis stiprėjo ir lėtėjantys vieno rato įveikimo laikai parodė, kad lyderių sprendimas buvo prastas - pasirinkę „Joker“ ratą įveikti vėliau, jie prarado nemažai laiko. R. Baciuška iškart po „Joker“ nukrito į penktąją vietą, kurioje ir finišavo.

„Startavau iš pirmos pozicijos, bet pirmame posūkyje išslydau ir mane vienas varžovas aplenkė. Vėliau komandos vadovas netiksliai pasakė, kada važiuoti į „jokerį“ ir iš jo išlindau penktas. Gaila. Buvo sunku, bet važiavosi gerai“, - iškart po finišo sakė R. Baciuška.

Ralio kroso varžybose vertinami ne tik finalo, bet ir pusfinalio bei kvalifikacinių važiavimų pasiekimai. Puikaus pasirodymo juose R. Baciuškai užteko, kad 18-metis, sudėjus visus taškus, užimtų pirmąją vietą Portugalijos Europos ralio kroso čempionato etape.

Bendroje S1600 klasės įskaitoje R. Baciuška po dviejų etapų užima antrąją vietą (42 tšk.) ir atsilieka tik nuo latvio Arčio Baumanio (47 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių