Quantcast

Lenktynininkas E. Staponkus: į Prancūziją vykstame pakovoti

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Prancūzijoje vyks eilinis pasaulio ralio–kroso RX čempionato etapas, kuris sutampa su ketvirtuoju Europos ralio-kroso čempionato etapu, kuriame, lyderių gretose, yra ir vienas pajėgiausių šios sporto šakos mūsų šalies atstovų – Ernestas Staponkus.

Po pirmų trijų čempionato etapų lietuvis užima puikią 6 vietą tarp 36 sportininkų ir dar neprarado vilčių kovoti dėl prizinių vietų.

„Buvau labai nusivylęs po nesėkmės Švedijos etape. Tačiau čempionatas dar tik įpusėjo, liko dar trys etapai ir dar niekas neprarasta. Dabar man kaip niekada reikalinga parama iš mūsų komandos gerbėjų ir šiek tiek sėkmės. Greičio turime, technika paruošta puikiai, tad į Prancūziją važiuojame nusiteikę pakovoti“, – kaip visada kupinas optimizmo pasakojo „ES Motorsport“ komandos narys Ernestas Staponkus.

Šių metų etapas Prancūzijoje, „Loheac“ ralio – kroso trasoje Bretanėje bus itin sunkus. E. Staponkaus klasėje „Super 1600“ užsiregistravo net 34 dalyviai, tad kova bus kaip niekada aštri ir sunki. Tačiau čia vyrauja puiki atmosfera. Pernai būtent šiame etape susirinko rekordinis žiūrovų skaičius, o šiemet jis bus dar didesnis, nes šiais metais „Loheac“ trasa švenčia savo 40 metų jubiliejų.

Žinoma, prancūzai labiausiai palaikys savuosius dievaičius – čia didžiausias dėmesys bus skirtas Sebastianui Loebui, kuris lenktyniauja RX pasaulio ralio-kroso čempionate. Iš viso šiose lenktynėse dalyvaus 72 automobiliai, iš kurių net 21 atstovauja Prancūzijai.

Lietuvio klasėje iš 34 sportininkų net devyni prancūzai. Ir nors visus juos bendroje čempionato įskaitoje E. Staponkus lenkia, savo namų trasoje jie bus labai greiti.

„Visiems namuose lenktyniauti lengviau. Padeda ne tik tai, kad tu puikiai pažįsti trasą, kurioje gali daug dažniau treniruotis, bet ir sava publika“, – juokiasi E. Staponkus.

Tačiau lietuvis pasiruošęs kautis, pažįsta šią trasą, yra joje lenktyniavęs, todėl nesiruošia nusileisti.

„Super 1600“ klasėje kova dėl pirmos pozicijos Prancūzijoje bus labai įdomi. Mat dabar pirmą ir antrą vietas, kuriose yra atitinkamai danas Ulrikas Linnemannas ir vengras Kristianas Szabo, skiria vos vienas taškas.

Lietuviui E. Staponkui stiprus konkurentas ir pernai laimėjęs „Super 1600“ klases Andrea Dubourgas.

„Andrea šiais metais nelenktyniavo pirmuose trijuose etapuose ir čempionato galutinėje įskaitoje neturi šansų. Tačiau savo namų trasoje jis labai greitas. Pernai čia jis buvo antras, todėl manau kad tikrai atims taškus iš lyderių“, – pasakoja E. Staponkus.

Šeštadienį, nuo 11 val. 30 min. Lietuvos laiku, prasidės „Super 1600“ klasės treniruotės.

15 val. prasideda „Super 1600” klasės kvalifikacija.

17 val. Vyks antrieji kvalifikaciniai “Super 1600“ klasės važiavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių