Quantcast

Lenktynininkas D. Pocius: trispalve turime džiaugtis kasdien

  • Teksto dydis:

Antrąją WRC Švedijos ralio dieną vyko išgyvenimo dramos lyderių dešimtuke bei kova su itin slidžia ledo danga greičio ruožuose. Už „Arctic Energy World Rally team“ komandą važiuojantys lietuviai atkartoja Monte Karlo ralio scenarijų – iš galo veržiasi į priekį, kiekviename greičio ruože lenkia po 1-2 lėtesnius ekipažus, bet kartu ir pralaukia po 2-5 minutes, kol patraukiamas automobilis, dėl incindento užblokavęs pravažiavimą greičio ruožuose.

Vakarykštė WRC antro etapo diena lietuviams buvo itin nesėkminga. Po specialaus „Karlstando“ greičio ruožo Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius atsidūrė bendros įskaitos gale, dėlto šiandien jiems greičio ruožuose tenka kovoti dėl kiekvienos sekundės bei neprarasti budrumo prisivijus lėtesnį ekipažą trasoje.

„Kaip bebūtų gaila, atkartojame Monte Karlo ralio scenarijų. Tikėjomės visai ko kito, bet turime, ką turime. Dabar svarbu neprarasti budrumą ir padaryti geriausią, ką galime šioje situacijoje. Vakare eisime kalbėtis su teisėjais bei rodysime „onboard“ video medžiagą. Viliamės keletą minučių atgauti dėl prastovų, kurias pralaukėme kol nuo kelio patraukė jį blokavusius kelis ekipažus“, - po pirmų šios dienos greičio ruožų sakė „Arctic Energy World rally team“ komandos lenktynininkas D. Jocius.

Visgi nepaisant incindentų greičio ruožuose, su kiekvienu juo D. Jocius ir D. Zvicevičius per 2-4 vietas kilo į viršų tiek bendroje įskaitoje, tiek savo klasėje. Po 4 greičio ruožų Lietuvai atstovaujantis tandemas užima 13-ą vietą savo klasėje bei yra 52-i bendroje įskaitoje.

Šimtmetis svetur bei atstovaujant Lietuvai

Nepaisant rezultato, vieninteliai lietuviai dalyvaujantys Švedijos ralyje labiausiai džiaugėsi, kad Lietuvos šimtmečio gimtadienį gali minėti svečioje šalyje, važiuodami už Lietuvą.

„Nuotaika itin pakyli dėl kelių priežasčių. Visų pirma dėl plazdenančių trispalvių kiekviename greičio ruože. Autosporto aistruolių iš Lietuvos palaikyti mūsų atvyko išties nemažai, tai tą šventinę nuotaiką jie sustiprino dar labiau. Tačiau sau ir visiems lietuviams norėčiau palinkėti, kad savo trispalve džiaugtumėmės bei didžiuotumėmės ne tik ypatingomis progomis, bet ir kiekvieną dieną”, – teigė „Arctic Energy World Rally team“ komandos lenktynininkas.

Pasikeitė lyderiai

Antrą Švedijos ralio dieną situacija lyderių dešimtuke keitėsi kone kiekviename greičio ruože. Po antrojo greičio ruožo į priekį nežymia persvara įsiveržė vakar „Karlstado“ ruožą laimėjęs estas Ottas Tanakas. Tačiau trečiojoje greičio atkarpoje estas, finišuodamas septintas, nukrito į antrąją vietą. Pirmojoje atsidūrė šį greičio ruožą laimėjęs belgas Thierry‘as Neuville‘is.

Visgi ketvirtajame greičio ruože estas O. Tanakas dar prasčiau pasirodė ir nukrito bendroje įskaitoje netgi penkiomis pozicijomis žemiau. O ketvirtą greičio ruožą laimėjęs norvegas Andreas Mikkelsenas užėmė antrą vietą bendroje čempionato antro etapo įskaitoje, o suomis Esapekka Lappis – trečiąją vietą.

Tuo tarpu čempionui prancūzui Sebastienui Ogier nesėkmė lydėjo ir antrąją Švedijos ralio dieną. Finišuodamas 10-as ar 12-as šios dienos greičio ruožuose čempionas turėjo tenkintis tik 11-a vieta bendroje įskaitoje po keturių greičio ruožų.

Liko 75 kilometrai greičio ruožai

Šiandien Švedijos ralio dalyviams liko įveikti dar pusę likusių greičio ruožų – 75 kilometrus. Šiandien paskutinysis dalyvis ralio dieną užbaigs apie 18:31 val. Lietuvos laiku. Rezultatus realiu laiku galima sekti čia: https://goo.gl/JUV6Ew.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių