Quantcast

Garliavos rankininkės tapo Lietuvos čempionėmis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Garliavos sporto ir kultūros centre finišavo 2020–2021 metų Lietuvos moterų rankinio lygos (LMRL) sezonas. Finalo serijoje tarp Kauno raj. „Cascados-HC Garliavos SM“ ir Vilniaus „Eglės“ prireikė penktųjų rungtynių ir tik po jų paaiškėjo, kad čempionių titulą iškovojo namuose žaidusi Garliavos ekipa.

Lemiamame mače garliavietės viešnias iš sostinės pranoko 30:25 (15:12).

Penktosios serijos rungtynės Garliavoje sulaukė maksimalaus susidomėjimo, o visos galimos vietos arenoje rezervuotos buvo dar likus dienai iki mačo pradžios.

Tokio sirgalių palaikymo sulaukusios Kauno rajono merginos galingai startavo pirmajame rungtynių kėlinyje ir jam įpusėjus turėjo 3 įvarčių pranašumą – 9:6. Nors per likusį pirmosios susitikimo dalies laiką garliavietėms padidinti persvaros nebepavyko, tačiau ilsėtis jos išėjo pirmaudamos – 15:12.

Antrajame kėlinyje „Eglė“ net du kartus sugebėjo priartėti per vieną įvartį (17:16 ir 18:17), tačiau išlyginti rezultato taip ir neįstengė. Garliavos rankininkėms pavyko surengti mini spurtą ir likus 10 minučių jos pirmavo jau 4 įvarčiais – 25:21. Per likusį mačo laiką vilnietės jau neįstengė priartėti prie šeimininkių ir Garliavos rankininkės šventė pergalę – 30:25.

Naudingiausia finalo serijos žaidėja buvo išrinkta Inesa Verbovik, kuri ir lemiamame mače sugebėjo pasižymėti 6 įvarčiais. Po rungtynių Garliavos komandos žaidėja teigė, kad itin smagu šią pergalę buvo pasiekti prie  sirgalių.

„Nerealus jausmas finale buvo vėl žaisti su sirgaliais. Didelis ačiū jiems. Tokiose serijose labai svarbu atsistatymas tarp rungtynių ir drausmė, kadangi visos komandos į finalą ateina kautis iki paskutinio ir žinojome, kad nebus lengva. Svarbiausia, jog sugebėjome išlikti ramios ir iškovoti pergalę svarbiausiame mače“, – kalbėjo naudingiausia žaidėja.

Praėjusiame sezone pirmenybės buvo nutrauktos prieš pat atkrintamųjų varžybų pradžią, o nugalėtojos taip ir nebuvo išaiškintos. Prieš 2 metus garliavietės finalo serijoje taip pat 3:2 palaužė Kauno „ACME-Žalgirio“ merginas.

Vyriausioji Garliavos komandos trenerė Rita Urnikienė teigė, kad šios dvi serijos iš tiesų buvo gana panašios.

„Panašumų tikrai galima surasti. Ir dabar, ir tada buvo tikrai labai sunku, bet lemiamame mače sugebėjome laimėti. Merginos tiesiog troško šios pergalės ir tai turbūt buvo svarbiausia. Didelis malonumas žaisti ir laimėti prie savų sirgalių, kurie yra tiesiog fantastiški“, – kalbėjo trenerė.

Finale nugalėtojų gretose rezultatyviausia buvo Karolina Sparnauskaitė, pelniusi 8 įvarčius, Kamilė Bušaitė ir Inesa Verbovik pridėjo po 6, Mantė Voskresenskaja – 4, Evelina Dževerakaitė – 3, Gabija Kleizaitė, Benita Šliupaitė ir Emilė Aglinskaitė – po 1.

„Eglei“ Daiva Aleksandravičiūtė įmetė 8 įvarčius, Rita Repečkaitė surinko 5, Greta Sadauskaitė – 4, Vakarė Damulevičiūtė ir Dovilė Navikaitė – po 3, Laura Lapinskaitė ir Beatričė Ruseckaitė – po 1.

Iškart po finalo buvo apdovanotos ir viso sezono geriausios žaidėjos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Džiaugiamės. Sveikinimai merginoms ir trenerei!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių