Quantcast

Legendinis Šiaulių klubas užsitikrino Lietuvos regbio-15 čempionato auksą

  • Teksto dydis:

Šiaulių „CITMA-Kalvis-Jupoja“ klubas (4/0) užsitikrino Lietuvos regbio-15 (R15) čempionato karūną.

Ketvirtajame pirmenybių ture Sigito Kukulskio auklėtiniai namuose 24:16 (12:3) įveikė pirmąjį pralaimėjimą patyrusią Vilniaus regbio akademiją „VRA-Tomosta“ (3/1). 

„Beveik visą laiką žaidėme be kamuolio, bet gynyboje atlikome savo darbą. Priešininkas – stipresnis nei tikėjausi“, – nedaugžodžiavo geriausias rungtynių žaidėjas čempionų komandoje Robertas Stočkūnas.

„CITMA-Kalvis-Jupoja“ treneris Sigitas Kukulskis pasiektu titulu džiaugėsi taip pat santūriai:

„Žaisti buvo sunku. VRA turi stiprių žmonių ir gintis tikrai buvo nelengva, kaip ir kovoti stacionariose grumtynėse. Darėme per daug nuošalių, todėl tą kamuolį kažkaip reikėdavo vis atsikovoti. Atakų turėjome ne daug, bet mes jas išnaudojome. Pirmajam kėlinyje galbūt vėl trūko kovingumo. Paskutinės rungtynės su Klaipėda jau nieko nebelems, todėl, kaip ir šiandien, į žaidimą stengsimės įvesti naujų žmonių, kad jie galėtų pajausti tą įtampą ir specifiką.“

Tuo metu „VRA-Tomosta“ strategas Vidmantas Valys gyrė savo auklėtinius už kovingumą ir apgailestavo dėl neišnaudotų progų: „Rungtynės buvo tikrai kovingos. Pirmajame kėlinyje komanda galėjo sėkmingiau realizuoti baudos smūgius. Antroje rungtynių pusėje pakeitėme braižą, pradėjome daugiau atakuoti. Likus 15 min. iki rungtynių pabaigos vyrai apmaudžiai praleido taškus, po kurių jau buvo sunku atsitiesti. Dėkoju savo komandai, kuri kovojo iš širdies ir sveikinu šiauliečius su iškovotais čempionų vardais.“

Kitose rungtynėse Vilniaus „Geležinis vilkas“ (2/2) 37:28 namuose įveikė jungtinę Klaipėdos „Kovo“–Plungės „Perkūno“ (2/2) komandą. Ši pergalė vilniečiams praktiškai garantavo bronzinius apdovanojimus.

„Negalėčiau pasakyti, kad šiuo metu esame patenkinti savo žaidimu. Šiandien vyko stipri kova iki paskutinio švilpuko. Darėme labai daug pražangų ir tai mums labai kišo koją. Visgi pergalė yra pergalė ir noriu padėkoti visai komandai. Parodėme charakterį“, – sakė vienas geriausių rungtynių žaidėjų Justinas Požaitis.

Jis geriausio rungtynių žaidėjo prizą šįkart dalinosi su komandos draugu Matu Šakėnu.

Autsaiderių dvikovoje visą susikaupusį sportinį pyktį išliejo Šiaulių „Baltrex-ŠPRC“ (1/3). Saulės miesto regbininkai namuose net 96:0 įveikė Panevėžio „Klevą-PRS“ (0/4).

„Jaučiamės laimingi, nes pagaliau pasiekėme pirmąją pergalę. Treniruotėse jau ilgą laiką akcentavome gynybą ir šiandien jautėsi, kad pagaliau pradėjome normaliai gintis. Paskutinėse rungtynėse važiuosime į Vilnių ir tikrai nesiruošiame nusileisti „VRA-Tomosta ekipai“. Jeigu jau kažkur važiuojame, vadinasi, važiuojame laimėti“, – prieš paskutinį sezono mūšį kalbėjo „Baltrex-ŠPRC“ treneris Audrius Stonys.

„Esu labai nustebęs dėl tokio rezultato. Džiaugiuosi, kad treneriai suteikė progą man pasireikšti. Stengsiuosi toliau tobulėti ir būti naudingas komandai“, – kalbėjo „Batrex-ŠPRC“ naujokas Andrius Tomkevičius.

R-15 čempionatas finišuos artėjantį šeštadienį. Aukso medalius užsitikrinęs „CITMA-Kalvis-Jupoja“ išvykoje egzaminuos Klaipėdos „Kovą“–Plungės „Perkūną“.

Vakarų Lietuvos atstovų šansai dar pakovoti dėl bronzinių apdovanojimų yra labiau teoriniai nei praktiniai. Žemaičiams reikia ne tik patiems laimėti prieš čempionus, bet ir tikėtis, jog kol kas nė vienos pergalės neiškovojęs „Klevas-PRS“ sugebės įveikti „Geležinį vilką“.

Tuo metu vicečempionų vardus užsitikrinusi „VRA-Tomosta“ Vilniuje susitiks su karingai nusiteikusiu „Baltrex-ŠPRC“. Du pralaimėjimus minimaliais skirtumais patyrę šiauliečiai šį sezoną baigs 5 pozicijoje, tačiau tai jie padaryti trokšta pergalinga nata.

R-15 čempionate už pergalę skiriami 3 taškai, lygiąsias – 2, pralaimėjimą – 1 taškas.

Visi paskutinio turo susitikimai prasidės 14:00 val.

Situacija R-15 čempionate prieš paskutinį turą (* – užimama pozicija nepasikeis)

1. Šiaulių „CITMA-Kalvis-Jupoja“ (4/0, 12 taškų) *

2. Vilniaus regbio akademija „VRA-Tomosta“ (3/1, 10 taškų) *

3. Vilniaus „Geležinis vilkas“ (2/2, 8 taškai)

4. Klaipėdos „Kovas“–Plungės „Perkūnas“ (8 taškai)

5. Šiaulių „Baltrex-ŠPRC“ (1/3. 6 taškai) *

6. Panevėžio „Klevas-PRS“ (0/4, 4 taškai). *



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių