Quantcast

Legendinė jachta “Ambersail" startavo Karibų regatoje aplink Barbadosą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį 16:30 val. Lietuvos laiku (10:30 val. vietos laiku) jachta „Ambersail” startavo tradicinėje Karibų regatoje  „The Mount Gay Round Barbados 2015”.

Lietuvių įgula plaukia aplink labiausiai į Atlanto Rytus nutolusią Karibų archipelago salą – Barbadosą, o regatos organizatoriai nugalėtojams pažadėjo labai neįprastą prizą.

Regatoje dalyvaujančios jachtos yra skirtingo dydžio ir plaukia skirtingais greičiais, todėl joms regatos organizatoriai nustatė skirtingus starto laikus. Pavyzdžiui, mažiausia ir lėčiausia jachtų klasė startavo 7 val. ryto vietos laiku. Kitos įgulos starto liniją kirto vis vėliau ir vėliau, o viena paskutiniųjų ją praplaukė bene sportiškiausia regatos jachta „Ambersai“.

„The Mount Gay Round Barbados 2015” regata yra tradicinis Karibų atostogų sezono įkarštyje organizuojamas renginys. Regata šiemet vyksta nuo sausio 16 iki 24 dienos. Regatą organizuoja vietos Turizmo ministerija.

Šią regatą iš viso pasaulio suplaukia įvairių tipų burlaiviai. Jie varžosi savo klasėse, kurių iš viso yra penkios. Lietuvių įgula „Ambersail” plaukia greičiausioje, sportinių laivų klasėje, o jos pagrindiniai konkurentai – Barbadoso komanda.

Prieš šiandien vykstančias finalines varžybas aplink salą buvo organizuotos dar trys trumpos (iki 30 jūrmylių) regatos, kuriose fiziškai „Ambersail” atplaukė pirmas, tačiau vėliau, perskaičiavus rezultatus pagal jachtų technines specifikacijas, gavo dvi penktąsias ir vieną antrą vietą.

Karibai nebūtų Karibai, jei savo regatose neatgaivintų legendų apie viduramžių jūreivystę ir piratus. Barbadosas yra laikomas jūreivių gėrimu vadinamo romo gimtine, tad šiemet organizatoriai be kitų prizų varžybų nugalėtojams yra pažadėję dar vieną prizą – tiek romo, kiek sveria laimėjusios jachtos kapitonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių