Quantcast

Ledo šokėjų A. Reed ir S. Ambrulevičiaus nenudžiugino ir antras atsakymas

  • Teksto dydis:

Ledo šokėjams Allison Reed ir Sauliui Ambrulevičiui dar kartą užtrenktos durys į Pekino žiemos olimpiadą – čiuožėjai amerikietei nesuteikta Lietuvos pilietybė.

Palaikė ne vien gerbėjai

Pirmą sykį neigiamą Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos atsakymą A.Reed išgirdo pernai vasarą. Nesėkmingas buvo ir antras bandymas.

„Gavome atsakymą dėl mano partnerės Allison naujo prašymo suteikti jai Lietuvos pilietybę. Deja, žinutė vėl buvo neigiama. Labai gaila, netekome galimybės atstovauti Lietuvai artėjančiose žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine“, – sausio 3-iąją socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė S.Ambrulevičius.

Ledo šokėjai, jų gerbėjai, Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) vadovė Lilija Vanagienė tikėjosi, kad šįkart Prezidento sprendimas bus palankus A.Reed ir S.Ambrulevičiui, jau iškovojusiems šaliai kelialapį į vasarį Kinijoje vyksiančią XXIV žiemos olimpiadą.

Sportininkų siekį palaikė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Labai gaila – netekome galimybės atstovauti Lietuvai artėjančiose žiemos olimpinėse žaidynėse.

„Dailiojo čiuožimo vienos šalies porų yra mažuma, tai gali sau leisti tik didžiausios čiuožimo valstybės, tačiau net jose susikuria mišrūs duetai. Palaikau S.Ambrulevičių, jis tikrai nusipelnė dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Būtų šaunu, kad Allison gautų Lietuvos pilietybę, gal tai būtų dar viena pora, kaip Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Dailusis čiuožimas – viena žiūrimiausių ir vaizdingiausių sporto šakų žiemos žaidynėse, Lietuvos prestižui tai labai svarbu“, – kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Neįžvelgė nuopelnų

Prezidentas, atsižvelgęs į Pilietybės reikalų komisijos rekomendaciją, išimties tvarka A.Reed pilietybės nesuteikė, nes neįžvelgė amerikietės ypatingų nuopelnų Lietuvos Respublikai.

Be to, įstatyme nėra prielaidos, kad suteikiant šalies pilietybę žiūrima į galimus būsimus nuopelnus.

„Prezidentas gali nesutikti su Komisijos rekomendacija, bet jį saisto priesaika laikytis Konstitucijos. Atsisakymas suteikti pilietybę išimties tvarka grįstas Konstitucinio Teismo (KT) suformuota doktrina. Kalbama ne tik apie nuopelnus, bet ir integravimąsi, kad asmuo būtų su Lietuva susijęs, kad pilietybė būtų reikalinga ne jo asmeniniam interesui, karjeros siekiams realizuoti, o tam, kad žmogus nori būti mūsų bendruomenės nariu“, – „Kauno dienai“ yra sakiusi Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorė, buvusi KT teisėja Toma Birmontienė.

Šansas kitai porai

LČF vadovė L.Vanagienė užsiminė, kad A.Reed trečiąkart kreipsis į prezidentūrą.

Lietuvos olimpinės rinktinės, dalyvausiančios Pekino žiemos olimpiadoje, paraiška turi būti patvirtinta šį mėnesį.

A.Reed ir S.Ambrulevičiaus iškovotas kelialapis tikriausiai teks ledo šokėjams Paulinai Ramanauskaitei ir Deividui Kizalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmoga

Zmoga  portretas
Nezinia kokiu tikslu atvykusiems pabegeliams didziulis rupestis. darbo ir t t paieskos . Krepsininkus samdo uz kruva pinigu .o mergina uz savo pinigus ruosiasi ciuozti uz Lietuva . Visagaliai negali suteikti pilietybes . Milijonas tautieciu isvyko is Lietuvos ir kitur gave pilietybe gerai gyvena .Seimunu vaikai taip pat isvyke mokosi . gyvena kitur .....Va kaip cia yra ???

Andriuks

Andriuks portretas
Kokia dar Pekino olimpiada, juk Lietuva ją boikotuoja. Ir gana mūsų pilietybę pardavinėt lyg agurkus turguje prieš kiekvieną olimpiadą. Vanagienė vis suranda kažkokią eilinę nevykėlę paima iš jos otkatą,kad prastums sudalyvaut olimpiadoj ir tada reikalauja pilietybės. Įdomu kodėl patys lietuviai neišugdo čiuožimo meistrų olimpiadai? Kur problema?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių