Quantcast

Ledo gimtinėje neturintys Lietuvos akmenslydininkai šalies pirmenybių medalius dalinosi Rygoje

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Rygoje (Latvija) vyko iš sausio mėnesio perkeltas Lietuvos mišrių dvejetų akmenslydžio (kerlingo) čempionatas. Pirmą sykį čempionu tapo šeimyninis Konstantino ir Akvilės Rykovų duetas.

Savaitgalį Rygoje (Latvija) vyko iš sausio mėnesio perkeltas Lietuvos mišrių dvejetų akmenslydžio (kerlingo) čempionatas. Pirmą sykį čempionu tapo šeimyninis Konstantino ir Akvilės Rykovų duetas.

Aukso medalius iškovoję sportininkai pelnė teisę dalyvauti olimpiniame atrankos turnyre, kuris vyks šių metų pabaigoje.

„Tai svarbi pergalė mums, nes to siekėme ne vienerius metus. Šiam Lietuvos čempionatui ruošėmės labai stipriai, todėl tikėjomės tokio rezultato“, – po varžybų kalbėjo A. Rykovė.

Po grupės etapo čempionate pirmavo penkias pergales iš šešių galimų iškovojusi Vyčio Kulakausko ir Olgos Dvojeglazovos komanda. „IceProof MD“ pasivadinusi Rykovų komanda su keturiomis pergalėmis buvo antra ir taip pat pateko į finalą.

Finale pergalę 6:3 iškovojo „IceProof MD“ komanda. Ji po pirmojo kėlinio atsiliko 0:1, bet vėliau minimaliu skirtumu 1:0 laimėjo net penkis kėlinukus iš eilės. Įgyto pranašumo užteko pergalei.

„Akmenslydyje labai svarbu yra tai, kas pradeda žaidimą ir kas turi paskutinį akmenį. Kadangi daugelyje kėlinukų neturėjome paskutinio akmens, tai labai stengėmės „pavogti“ taškus iš varžovų. Taip pavykdavo įgyti pranašumą. Po truputį, po vieną tašką siekėme varžovams suteikti kuo mažiau kėlinukų, kuriuose jie galėtų pelnyti taškus su paskutiniais akmenimis. Nuosekliai, mažais žingsniukais pavyko prieiti prie pergalės“, – džiaugėsi A. Rykovė.

Lietuvos čempionato bronzos medaliai atiteko Astos Vaičekonytės ir Lietuvos jaunimo rinktinės nario Nedo Ivanausko komandai. Ji rungtynėse dėl trečiosios vietos 12:3 nugalėjo Pauliaus Rymeikio ir Mintautės Jurkutės „MC Hammer Mix“ komandą.

Negaliu sakyti, kad Lietuvos čempionate buvo labai lengva, bet tam mes ruošėmės visus metus.

Patyrusios A. Vaičekonytės ir jaunojo N. Ivanausko duetas mišrių porų Lietuvos čempionate dalyvavo antrą sykį ir jau gali džiaugtis pirmaisiais apdovanojimais.

Didysis finalas buvo įdomus ir dėl to, kad grupėje būsimi finalininkai pasidalino po pergalę. Vienerias rungtynes 10:2 laimėjo V.Kulakausko ir O.Dvojeglazovos duetas, o kitose 7:4 jau buvo pajėgesne „IceProof MD“ komanda.

A. Rykovė nesureikšmino patirtų pralaimėjimų, nes svarbiausia buvo pademonstruoti gerą žaidimą lemiamose kovose.

„Pirmas rungtynes pralaimėjome dėl tuo metu buvusio labai prasto ledo. Vėliau jo kokybė buvo geresnė. Paskutinės grupės rungtynės mums nieko nelėmė, tai žaidėme be jokio spaudimo, – aiškino A. Rykovė. – Visos keturios čempionate dalyvavusios komandos yra gana stiprios ir žaidžiančios. Visgi matosi, kad tos komandos, kurios turi daugiau patirties, dalyvauja tarptautiniuose čempionatuose, demonstruoja brandesnį žaidimą“.

A. Rykovė vėl turėjo guostis, kad Lietuvoje nėra tinkamo ledo akmenslydžiui, todėl treniruotis teko važinėti į Rygą.

„Specialiai dėl treniruočių prieš Lietuvos čempionatą vykome į Rygą, taip pat dalyvavome turnyre Estijoje, kur galėjome įgauti reikalingos žaidybinės patirties. Negaliu sakyti, kad Lietuvos čempionate buvo labai lengva, bet tam mes ruošėmės visus metus“, – pridūrė A. Rykovė.

Pasak sportininkės, tinkamo ledo neturėjimas bus didžiausia kliūtis ir ruošiantis 2022 metų Pekino žiemos olimpinių žaidynių atrankai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių