Quantcast

Laisvės gynėjų dieną ledo ritulininkai Lietuvai garantavo medalį

  • Teksto dydis:

Laisvės gynėjų dieną Lietuvos garbę jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse gynė keturi šalies sportininkai.

Kalnų slidininkas Vakaris Jokūbas Lapienis startavo didžiojo slalomo varžybas, o ledo ritulininkų trijulė užbaigė 3×3 turnyro grupės etapą. Po paskutinių kovų paaiškėjo, kad į pusfinalį pateko du mūsiškiai, o tai Lietuvos delegacijai garantuoja mažiausiai vieną medalį.

Lemiamą 3×3 turnyro dieną abu dėl vietos ketvertuke kovoję Lietuvos ledo ritulininkai su savo komandomis pradėjo pergalingai: Linas Dėdinas ir „juodieji“ 16:8 įveikė „pilkuosius“, o Arturas Seniutas ir „rudieji“ 14:2 sutriuškino „mėlynuosius“ su Joriu Valčiuku.

Pastarasis turnyre taip ir liko nepatyręs pergalės skonio – vakarinėje mačų dalyje jo komanda suklupo 7 kartą iš eilės, rezultatu 11:18 nusileidę „raudoniesiems“, ir liko paskutinėje 8-oje pozicijoje.

Prieš paskutines rungtynes ramiausiai jautėsi A. Seniutas, jau turėjęs bilietą į pusfinalį. Negana to, jo atstovaujama „Rudoji“ komanda 8:6 pranoko „geltonuosius“ ir galutinėje rikiuotėje užėmė antrąją vietą.

Tuo metu L. Dėdino likimas sprendėsi mūšyje su be pralaimėjimų žygiavusia „Žaliąja“ komanda. Po atkaklios ir nervingos kovos rungtynes 6:4 laimėję „juodieji“ su lietuviu įšoko į pusfinalio traukinį, užimdami ketvirtąją vietą.

„Finišavome tikrai įspūdingai. Mums šios rungtynės buvo lemtingos, varžovams – mažiau, todėl galbūt nebuvo taip nusiteikę. O mes atidavėme visas jėgas ir laimėjome, – su plačia šypsena veide LTOK.lt pasakojo 15-metis Linas. – Rungtynės buvo labai lygios – tikrai galėjome ir pralaimėti. Bet vartininkai sužaidė nuostabiai.“

Pusfinalyje L. Dėdino ir „juodųjų“ vėl laukia akistata ta pačia „Žalia“ ekipa, o Arturas ir „rudieji“ žais prieš „Raudoną“ komandą, kuriai grupių etape pralaimėjo 5:11. Pirmasis pusfinalio mačas bus žaidžiamas antradienį 13 val. Lietuvos laiku, antrasis – 14:30 val.

„Čia patekome įveikdami favoritus – tikrai įgavome pasitikėjimo kovoti dėl aukso“, – kovingai kalbėjo Linas.

Kol ledo ritulininkai varžėsi Lozanos „Vaudoise“ arenoje, už 50 km esančiame „Les Diablerests“ kurorte savo žaidynių debiutą surengė kalnų slidininkas Vakaris Jokūbas Lapienis.

Tiesa, varžybose neišvengta nesklandumų – dėl keltuvo gedimo jų pradžia buvo nukelta net pusantros valandos. Visgi mūsiškio tai iš vėžių neišmušė ir jis abukart sėkmingai įveikė trasą.

Pirmojo nusileidimo metu 16-metis vilnietis užfiksavo 1:16,31 min. laiką, o antrojo – 1:17,97 min. Bendras Vakario varžybų laikas – 2:34,28 min. garantavo jam 50-ą vietą tarp 77-ių startavusių sportininkų. Verta pažymėti, kad krito ar į vartus „nepataikė“ ir bent kartą trasos nebaigė 24 atletai.

Aukso medaliu pasipuošė varžybose dominavęs austras Philipas Hoffmannas (2:06,31 min.), o sidabrą ir bronzą iškovojo Šveicarijos kalnų slidininkai – Sandro Zurbrueggas (2:08,85 min.) ir Lucas Roduitas (2:08,89 min.).

Nors nuo čempiono 27,97 sek. atsilikęs Lietuvos sportininkas buvo itin nepatenkintas savo pademonstruotu rezultatu, dar prieš žaidynes jis akcentavo, kad pagrindinis jo startas – slalomo rungtis. Visą savo potencialą joje V. J. Lapienis galės pademonstruoti rytoj. Kartu su Vakariu rytoj startuos ir Smiltė Bieliūnaitė, taip pat dalyvausianti slalomo varžybose.

Po poilsio dienos į Prancūzijos Alpėse įsikūrusio „Les Tuffes“ stadiono trasą iščiuoš ir biatlonininkai: Darius Dinda, Lukas Žukauskas ir Domas Jankauskas startuos 7,5 km vaikinų, o Viktorija Augulytė, Kamilė Jakubauskaitė ir Luka Mackevičiūtė – merginų 6 km sprinto lenktynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių