Quantcast

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ketvirtą kartą tapo Europos čempione!

Bate (Didžioji Britanija) sekmadienį vykusiame 2019 metų šiuolaikinės penkiakovės Europos čempionato moterų varžybų finale Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė tapo čempione, o Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė iškovojo olimpinį kelialapį.

Sportininkės kovojo ne tik dėl Senojo žemyno čempionės vardo, bet ir dėl olimpinių kelialapių, kuriuos pelnys 8 aukščiausias vietas užėmusios atletės. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau užsitikrino anksčiau, kai laimėjo pasaulio taurę.

Finalas prasidėjo plaukimo varžybomis, kuriose iš mūsiškių, tradiciškai, geriausiai pasirodė I. Serapinaitė. 24-erių metų vilnietė distanciją įveikė per 2 min. 14,12 sek. (282 taškai) ir rungtyje užėmė 6-ąją vietą.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo 24-a (2:21,11; 268 taškai), o G. Venčkauskaitė-Juškienė – 31-a (2:23,66; 263).

Greičiausiai plaukė prancūzė Elodie Clouvel (2:10,03; 290), minimaliai aplenkusi rusę Gulnaz Gubaduliną (2:10,57; 289) ir italę Alice Sotero (2:11,06; 288).

Galime didžiuotis šia sportininke ir jos pasiekimais, įrodančiais nepaprastą jos talentą ir atsidavimą sportui.

Fechtuojantis geriausiai tarp lietuvių sekėsi L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei. Olimpinė čempionė laimėjo 23 kovas iš 35 (3 vieta) ir pelnė 238 taškus. Deja, dėl ginčų su teisėjais vilnietei buvo skirta 10 taškų bauda.

G. Venčkauskaitė-Juškienė laimėjo 18 kovų (18 vieta; 208 taškai), o I. Serapinaitė – 17 (21 vieta; 202 taškai).

Papildomame fechtavimosi etape Lietuvos sportininkėms savo taškų sąskaitos papildyti nepavyko: I. Serapinaitė pralaimėjo prancūzei Manon Barbazai, G. Venčkauskaitė-Juškienė – lenkei Oktawiai Nowackai, o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė – britei Kate French.

Po 2 rungčių L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė turėjo 496 taškus ir žengė 8-a, Ieva Serapinaitė (484) buvo 15-a, o G. Venčkauskaitė-Juškienė (471) - 23-ia.

Tuo metu varžybų lyderė E. Clouvel buvo surinkusi 536 taškus ir lenkė baltaruses Iriną Prasiancovą (522) bei Volhą Silkiną (512).

Jojimo rungtyje G. Venčkauskaitė-Juškienė su žirgu Bert surinko 265 taškus iš 300 galimų.

Ieva Serapinaitė keitė žirgą (pirmajame rate žirgu Glenomra Blossom jojusi italė Aurora Tognetti neužbaigė trasos) ir gavo 10 taškų baudą, nes nauju žirgu Razzle apšilimo aikštėje atliko per daug šuolių. Jodama vilnietė numetė dar dvi kliūtis, 5 sek. viršijo laiko limitą ir į savo sąskaitą įsirašė 271 tašką.

L. Asadauskaitė-Zadneprosvkienė žirgu Tosca, kuriuo išvakarėse vyrų varžybų finale jojo Dovydas Vaivada, pakartojo kolegos rezultatą ir pelnė 284 taškus. Olimpinė čempionė distancijos pabaigoje numetė dvi kliūtis ir 2 sek. viršijo laiko limitą.

Prieš bėgimo ir šaudymo rungtį varžybų lydere buvo I. Prasiancova (805 taškai), L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė (6 vieta, 805 taškai) nuo jos buvo atsilikusi 25 sek., I. Serapinaitė (15 vieta, 755 taškai) - 50 sek., o G. Venčkauskaitė-Juškienė (21 vieta, 736 taškai) - 69 sek.

Bėgimo ir šaudymo rungtyje L Asadauskaitė-Zadneprovskienė įrodė, kad šiuo metu yra nuostabios sportinės formos ir apelnkusi visas varžoves ketvirtą kartą karjeroje tapo Europos čempione. Čempionė iš viso finale surinko 1390 taškų.

G. Venčkauskaitė-Juškienė (1334) užėmė 9-ąją vietą, tačiau to užteko, kad kaunietė pelnytų olimpinį kelialapį.

I. Serapinaitė (1268) finalą užbaigė 25-ojoje pozicijoje.

Lietuvos trijulė džiaugėsi dar vienu laimėjimu – komandinėje įskaitoje užimta trečiąja vieta. Čia aukso medaliai atiteko Didžiosios Britanijos ekipai, o sidabro – Baltarusijos rinktinei.

Premjeras Saulius Skvernelis sveikiną sportininkę jau ketvirtą kartą tapus šiuolaikinės penkiakovės Europos čempione.

„Nuoširdžiai sveikinu L. Asadauskaitę – Zadneprovskienę, stipriausią žemyno penkiakovininkę. Galime didžiuotis šia sportininke ir jos pasiekimais, įrodančiais nepaprastą jos talentą ir atsidavimą sportui. Nuoširdžiai linkiu sveikatos, ryžto ir sėkmės tolimesnėje sportininkės karjeroje ir laimės asmeniniame gyvenime. Visi Lietuvos žmonės nekantriai lauks ir kitų čempionės startų, tarp jų – ir kitų metų olimpinėse žaidynėse“, – sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinimai ir linkėjimai

Sveikinimai ir linkėjimai  portretas
iš Kauno! Tai -- tik pergalių pradžia. Sveikatos ir tolimesnių rekordų garsinant Lietuvą!

Jhr

Jhr portretas
Sekmes, £aura...

NA NA

NA NA portretas
šaunuolė ,už Lietuvą ,taip ir toliau ,sėkmės ,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių