Quantcast

Kurtieji mažiesiems ligoniams palaikymo gestus siųs iš Brazilijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos kurtieji sportininkai, prieš išvykdami į svarbiausias ketverių metų ciklo varžybas – Kurčiųjų vasaros žaidynes, surengė akciją, palaikančią Rimanto Kaukėno paramos fondo (RKPF) veiklą. Žinomo krepšininko įkūrtas fondas suteikia vilties, stiprybės ir džiaugsmo onkologinėmis ir kitomis itin sunkiomis ligomis sergantiems vaikams.

„Mes stengsimės laimėti ne tik dėl savo gerbėjų, dėl Lietuvos, bet ir dėl tų mažųjų, kovojančių su klastingomis ligomis. Pats esu pajautęs šį siaubą, kurio neužmiršiu visą gyvenimą. Labai kilni, humaniška Rimanto Kaukėno paramos fondo veikla negali palikti abejingais ir kitus. Mūsų kurčiųjų bendruomenė pergalėmis, gražiu žaidimu palaikys ir fonde triūsiančius darbštuolius, ir mažuosius ligonius. Kartu kviečiu, kad šią gražią R. Kaukėno fondo iniciatyvą palaikytų, paremtų visa Lietuvos visuomenė“, – akcijos tikslą apibudino Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas.

Marškinėlius, kuriais vilkėjo kurtieji krepšininkai, puošė šūkis „Let’s join the fight together“ („Prisijunkime prie kovos kartu“).

Ne taip seniai, o praėjo jau treji metai, du kiokušin karatė kovotojai Linas Jonika ir Tomas Zienius, įkūrę asociaciją „Let‘s join“, kartu su RKPF ėmė puoselėti kilnią socialinės bendrystės veiklą.

„Asociacija „Let‘s join“ su RK paramos fondu yra draugai–partneriai, siekiantys bendro tikslo. Kai pradėjome bendrauti su fondu, sugalvojome šūkį, jungiantį sergančius vaikus ir sportininkus, – pasakojo L. Jonika. – Abiejose stovyklose esantys žmonės yra panašūs, nes jie – kovotojai. Kiokušin karatė atletai nusprendė siekti ne tik medalių, bet ir kovoti dėl sergančių vaikų. Vystydami kilnią veiklą, pagaminome džemperius, marškinėlius su tuo šūkiu, kuriuos įsigydami, žmonės finansiškai paremia fondą. Dalyvauti akcijose kviečiame sporto atstovus. Malonu, kad Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas E. Kriūnas su savo bendruomenės sportininkais išgirdo šūkį: „Let’s join the fight together“ ir nusprendė prisijungti prie bendros iniciatyvos.“

Kurčiųjų vasaros žaidynės Brazilijoje prasidės gegužės 1 d., baigsis – 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių