Quantcast

Kurtieji lengvaatlečiai išlydėti į pasaulio čempionatą

  • Teksto dydis:

Į pasaulio kurčiųjų lengvosios atletikos čempionatą, vykstantį Lenkijoje, išlydėti trys lietuviai – Vytenis Ivaškevičius, Mažvydas Paurys ir Šarūnas Zdanavičius.

Antradienį jiems, taip pat treneriui Sigitui Liepinaičiui, sėkmės, aukštų rezultatų ir medalių palinkėjo Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) prezidentas Edvinas Kriūnas bei generalinis sekretorius Marius Minkevičius.

Delegaciją lydi ir ja čempionate rūpinsis LKSK atstovas Mantas Stankevičius.

Lietuviai Liubline varžysis dviejose rungtyse. Ketvirtadienį diską svies M. Paurys, šeštadienį rutulį stums visi trys mūsų šalies galiūnai.

Treneris S. Liepinaitis į kaimyninę šalį išvyko geros nuotaikos. Pasak specialisto, svarbiausioms metų varžyboms pavyko gerai pasirengti, sportininkai išvengė sunkesnių traumų ir yra kupini noro grįžti su geromis žiniomis.

Disko metimo rungtyje pagal išankstinę registraciją žada varžytis 15 dalyvių. M. Paurio rezultatas preliminariame protokole – trečias.

Ir rutulio stūmimo sektoriuje yra vilčių, kad sulauksime medalio.

Anot S. Liepinaičio, ne sykį jais džiuginęs V. Ivaškevičius Lenkijoje turi užkopti ant prizininkų pakylos. M. Paurys taip pat gali laimėti medalį, tačiau jam reikės sėkmės, laimės ir šiek tiek pranokti save. Š. Zdanavičius, pagal demonstruojamus rezultatus, turi patekti į šešetuką.

Treneris nori, kad mūsų vyrai čempionate atliktų tai, ką jie gali atlikti, nes dažnai būna, jog svarbiose varžybose sportininkams koją pakiša jaudulys, nervai.

„Jei sportininkai pasirodys taip, kaip gali, tai laukite medalių ir aukštų vietų“, – šypsojosi S. Liepinaitis.

„Atletams pasirengti čempionatui sudarėme geras sąlygas. V. Ivaškevičius, M. Paurys dvi savaites tvirtėjo Birštone, vėliau Vilniuje. Š. Zdanavičius su treneriu Mantu Jusiu plušėjo Vilniuje, jėgas išbandė Lietuvos girdinčiųjų čempionate, kuriame pasiekė gerą rezultatą. Tikimės, kad Lenkijoje mūsų atletai puikiai kovos ir taps prizininkais“, – vylėsi LKSK prezidentas E. Kriūnas.

E. Kriūnas ir M. Minkevičius kurtiesiems lengvaatlečiams, kad čempionate būtų dar labiau tvirtesni, įteikė LKSK rėmėjos – bendrovės „Arimex“ krepšelius su riešutais ir džiovintais vaisiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių