Quantcast

KTU studentus didžiausiame pasaulyje estafetiniame bėgime lydėjo sėkmė

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) komanda, kurią sudarė bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studijų pakopų atstovai Tomas Bizimavičius, Jonas Beleška ir Eglė Vaičiukynaitė, dalyvavo į Gineso rekordų knygą dėl didelio dalyvių skaičiaus įtrauktame estafetiniame bėgime „Batavierenrace“, Olandijoje. Tarptautinės bėgimo varžybos kasmet sulaukia net apie 8 tūkst. dalyvių iš visos Europos.

Estafetinį bėgimą kasmet rengiantis Tventės universitetas (angl. University of Twente) yra Europos inovatyviųjų universitetų konsorciumo (ECIU) narys, prie kurio šiemet prisijungė ir KTU, pirmasis universitetas iš Lietuvos. Aukštąsias mokyklas iš 12 Europos šalių bei Meksikos vienijantis konsorciumas bėgimui Olandijoje subūrė pirmąją tarptautinę savo bėgikų komandą, atstovaujamą aštuonių universitetų narių.

ECIU komandai, kurią sudarė 25 studentai (16 vaikinų ir 9 merginos), šiais metais pavyko patekti į geriausiųjų 30-tuką, o vyrų kategorijoje – į 20-tuką. Iš 350 komandų, atstovaujančių universitetus ir kitas organizacijas, bei dalyvavusių bėgime, konsorciumo suburti bėgikai bendroje įskaitoje užėmė 28 vietą.

„Dalyvavimas „Batavierenrace“ estafetiniame bėgime buvo svarbus tiek kiekvienam iš mūsų asmeniškai, tiek ir Universitetui, kurį pristatėme kitiems ECIU konsorciumo nariams varžybų metu“, – mano T. Bizimavičius, pažymėdamas, kad KTU yra linkęs bendradarbiauti ir stiprinti ryšius su kitais konsorciumo universitetais.

Bendras distancijos ilgis – 175 km

„Batavierenrace“ estafetiniame bėgime kasmet dalyvauja apie 8 tūkst. profesionalių ir mėgėjų bėgikų iš visos Europos. Rekordinis renginio dalyvių skaičius – 8509.

Didžiausio pasaulyje 44-ojo estafetinio bėgimo „Batavierenrace“ trasą sudaro 25 etapai, suskirstyti į tris pagrindines dalis – naktinę, rytinę ir popietinę, kurių bendras ilgis – daugiau nei 175 km. Estafetinis bėgimas prasideda Nijmegeno mieste, esančiame šalia Vokietijos sienos, ir tęsiasi iki Enschedės miesto, kuriame yra Tventės universitetas, šiais metais švenčiantis 55-ąjį jubiliejų.  

KTU bakalauro studijų studentas T. Bizimavičius ir magistrantas J. Beleška dalyvavo naktiniuose bėgimo etapuose, o doktorantė E. Vaičiukynaitė – popietiniame bėgime.

„Trasoje buvo visko – pradėjau bėgimą smarkiai lyjant ir pučiant vėjui, o trasą Enschedės centrinėje aikštėje baigiau šviečiant saulei ir skambant daugybei vietinių miesto gyventojų ovacijų. Bėgimas su puikia tarptautine komanda buvo nepakartojama patirtis“, – kalbėjo E. Vaičiukynaitė, kuriai teko įveikti 7,4 km ilgio trasą.

Pasak KTU doktorantės, kiekvieno bėgimo metu vienas iš komandos dalyvių turėjo lydėti bėgantįjį šalia važiuodamas dviračiu ir padėti jam susiorientuoti trasoje. E. Vaičiukynaitei teko lydėti Tventės universiteto studentą Yoną Negashą iš Vokietijos. Merginos teigimu, estafetinis bėgimas pritraukia daug žiūrovų, kurie palaikyti dalyvių gausiai susirenka skirtinguose varžybų etapuose.

KTU atstovaujantys vaikinai dalyvavo naktiniuose bėgimo etapuose. Magistrantas J. Beleška 7,3 km distanciją turėjo įveikti nakties metu, apie 3.30 val. Tuo tarpu bakalauranto T. Bizimavičiaus, kurio bėgimo trasa driekėsi ir Vokietijos teritorijoje, distancija siekė apie 10 km.

T. Bizimavičius buvo vienas iš lyderių savo grupėje ir naktiniame etape užėmė 2-ąją vietą. „Šiose tarptautinėse varžybose kėliau sau labai aukštus reikalavimus, tačiau ne viską pavyko įgyvendinti. Nesustosiu, dirbsiu ir toliau, siekiant dar geresnių rezultatų“, – sakė ryžtingai nusiteikęs Universiteto lengvaatletis.

E. Vaičiukynaitė pasakojo, kad paskutiniame bėgimo etape balandžio 24 d. dalyvavusios komandos pasipuošė įvairiais kostiumais, išskirtiniais atributais: buvo bėgančių su maudymosi kostiumėliais, persirengusių gyvūnų kostiumais ir „apsiginklavusių“ pripūstomis palmėmis.

ECIU komanda, kurioje bėgo ir KTU studentai, 175 km ilgio trasą įveikė per 13 val. 15 min. ir 20 sek.

Komandoje – greičiausias varžybų dalyvis

Pasak E. Vaičiukynaitės, ECIU komandos nariai pasižymėjo ir puikiais individualiais rezultatais, dažnai patekdami į pirmąsias vietas atskiruose etapuose. „Taip pat buvo labai džiugu, kad mūsų komandos narys Andreasas Åhwallis, pasiekęs net 20.63 km/h greitį, laimėjo pirmąją vietą asmeninėje kategorijoje. Jis buvo geriausias bėgikas ne tik ECIU komandoje, bet ir visose varžybose“, – sakė KTU doktorantė.

Bėgimo dalyviai taip pat buvo supažindinti su Tventės universiteto studentų miesteliu, turinčiu ne tik puikiai įrengtą sporto centrą, bet ir skulptūrų, parkų, kavinių. KTU studentams teko paragauti ir universitete ruošiamų „inovatyvių“ skanėstų – aukštoje temperatūroje šaldytų vaisinių desertų šokolade.

„Dalyvavimas didžiausiame estafetiniame bėgime pasaulyje, pirmąkart suburtoje ECIU komandoje, buvo puikus socialinis eksperimentas. Tai – ne tik smagi patirtis, bet ir atsakomybė, siekiant tinkamai atstovauti savo Universitetą. Ryškūs prisiminimai ir lydėję iššūkiai išliks ir džiugins širdį dar ilgai, o įgyta patirtis, neabejoju – įkvėps naujiems projektams“, – optimizmo nestokoja E. Vaičiukynaitė.

T. Bizimavičius neabejoja, kad dalyvavimas tokiuose renginiuose suteikia puikią galimybę susipažinti ir pabendrauti su naujais žmonėmis, praplėsti savo požiūrį. Jo nuomone, dalyvaujant bėgimo varžybose svarbu ne tik siekti pergalės, bet ir bandyti iš naujo atrasti save, užmegzti kontaktų ir gerai praleisti laiką.

„Dalyvavimas šiame bėgime buvo puiki patirtis, prisidėjusi prie anglų kalbos žinių tobulinimo, komandinių įgūdžių ugdymo. Kiekvienas galvojome ne tik apie save, bet ir apie kitus komandos narius, labai palaikėme vienas kitą ir atidavėme visą save, dėl to pavyko pasiekti puikių rezultatų“, – džiaugėsi J. Beleška.


Šiame straipsnyje: KTUstudentaibėgimasestafetė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių