Quantcast

Klaipėdoje vyko trečiasis gatvės rankinio turnyras

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rankininkai tęsia pradėtą tradiciją vasarą pažymėti žaidžiant gatvės rankinį. Šiemet vyko jau trečiasis vaikų ir jaunimo gatvės rankinio turnyras.

Viena turnyro organizatorių, Klaipėdos rankininkių klubo vadovė Jovita Mikalauskienė sakė, kad turnyre šiemet dalyvavo 19 komandų iš Klaipėdos, Kauno, Molėtų, Elektrėnų, taip pat sulaukta svečių iš Latvijos ir Vokietijos.

Turnyre rungėsi 2004 metais gimę vaikinai ir merginos, 2006 m. gimę vaikinai ir 2008 m. gimę berniukai. Gausiausia buvo 2006 m. gimusių vaikinų grupė, kurioje žaidė 8 komandos.

Buvo apdovanotos ne tik komandos prizininkės, bet ir geriausi, išradingiausi kiekvienos prizininkų komandos žaidėjai.

„Šiemet tikrai mums pasisekė, nes oras nesugadino nuotaikos. Pernai buvo gana ekstremalus oras, visą dieną lijo lietus, žaidėme ir per liūtį. Šiemet oras buvo tikrai palankus, viskas puikiai pavyko. Džiaugiamės, kad renginiu patenkinti ir dalyviai, ir mes, organizatoriai“, – kalbėjo J. Mikalauskienė.

Gatvės rankinis nuo paplūdimio rankinio skiriasi pirmiausia tuo, kad žaidžiama ant kietos dangos – asfalto ar žolės.

Įdomi taisyklė, kad vartininku gali būti bet kuris komandos žaidėjas, t. y. vieną ataką vartus gali saugoti vienas žaidėjas, kitą – kitas. Be to, įvartis įskaitomas tik tada, jei visi atakuojančios komandos žaidėjai yra varžovo aikštelės pusėje.

Taip pat gatvės rankinio žaidėjai skatinami atlikti kūrybiškus, išradingus metimus, pavyzdžiui, metimą atlikti pro pakeltą koją, atliekant suktuką ore, vadinamąją saulutę ir panašiai. Jeigu atlikus panašų veiksmą metimas yra rezultatyvus, įskaitomi iškart du įvarčiai.

J. Mikalauskienė atkreipė dėmesį į tai, kad gatvės rankinio turnyras vyko savaitės pradžioje, nes tai tarsi įžanga į tolimesnes šią savaitę Pirmojoje Melnragėje vyksiančias paplūdimio rankinio kovas. Turnyrų datos buvo suderintos, kad visi norintieji galėtų išbandyti ir paplūdimio, ir gatvės rankinį.

„Labai džiaugiuosi, kad prie renginio finansiškai ir kitokia reikalinga pagalba prisidėjo Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos rankinio klubai, treneriai, žaidėjai. Tikiuosi, kad kitais metais taip pat surengsime gražią šventę“, – sakė J. Mikalauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių