Quantcast

Klaipėdoje startuoja Europos 19-mečių merginų rankinio čempionatas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Klaipėdos „Švyturio" arenoje startuoja Europos jaunių (iki 19 metų) merginų rankinio čempionato B diviziono kovos. Pirmąja Lietuvos rinktinės varžove B grupėje bus Šveicarijos komanda.

Europos čempionato B diviziono turnyre Klaipėdoje be Lietuvos rankininkių dar kovos Čekijos, Turkijos, Šiaurės Makedonijos, Farerų salų, Kosovo, Gruzijos ir Šveicarijos rinktinės.

Visos čempionate dalyvaujančios komandos suskirstytos į dvi grupes. Po grupių etapo po dvi stipriausias ekipas žengs į čempionato pusfinalį, o kitos ekipos tęs kovas paguodos kovose dėl 5-8 vietų. Prieš dvejus metus būtent Klaipėdoje taip pat vyko šios kartos čempionas ir tuomet lietuvės liko antrojoje vietoje, finale tik po dramatiškos kovos nusileidusios Portugalijos rankininkėms.

Kalbėdamas apie artėjantį čempionatą, vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas pabrėžė, kad komanda sau kelia tik pačius aukščiausius tikslus: „Mes turime nusistatę pačius aukščiausius tikslus. Neslepiame, kad kovosime dėl pačių aukščiausių pozicijų. Turime geriausią savo sudėtį, kelios žaidėjos jau žaidė moterų rinktinėje ir esame pasiruošę kautis dėl aukščiausių vietų“.

Jau pačiose pirmosiose rungtynėse Lietuvos rinktinės laukia akistata su vienomis iš pagrindinių konkurenčių grupėje Šveicarijos rankininkėmis.

„Moterų rinktinė jau turėjo rungtynes su Šveicarija ir pamatėme, kad ši šalis turi tikrai neblogų rankininkių. Tai yra pirmosios rungtynės ir, be abejo, tikimės kovos", - apie laukiančią pirmąją akistatą kalbėjo K. Kaladinskas.

Lietuvos 19-mečių rinktinėje rungtyniauja net trys rankininkės, jau spėjusios pasimatuoti ir moterų rinktinės marškinėlius (Akvilė Tolvaišaitė, Austėja Rimkutė ir Ugnė Kavalenkaitė). A. Rimkutė pripažino, kad patirtis, įgyta su moterų rinktine, gali duoti šiame čempionate apčiuopiamos naudos: „Žaidimas rinktinėje suteikė drąsos žaidžiant tiek su vyresnėmis, tiek su savo amžiaus varžovėmis. Ten žaidžiau krašte, o šiame čempionate taip pat žaisiu krašte ir galbūt kažkiek centro pozicijoje“.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos rinktinė žaidžia pirmadienį 19.30 val. Klaipėdos „Švyturio" arenoje. Jau kitą dieną lauks akistata su jau pažįstama Gruzijos rinktine, o grupes kovas ketvirtadienį lietuvės baigs maču su Šiaurės Makedonijos rankininkėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai straipsnio pabaigoje galėtumete visą čempionato tvarkaraštį parašyti. Taip ir žiūrovų kažkiek ateitų daugiau. Arba nuorodą pateikite kur ieškoti informacijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių