Quantcast

Kiokušin karatė kovotojų lūkesčiai – daugiau varžybų

  • Teksto dydis:

"Įvertinimas – malonus, tik gaila, kad kovų ir pergalių pernai buvo labai mažai", – sakė geriausiu 2020 m. Lietuvos kiokušin karatė kovotoju pripažintas Eventas Gužauskas.

Lyderiai – čempionai

Žemaitijos regione veikiančiam klubui "Shodan" atstovaujantis E.Gužauskas Belgijoje tapo Europos čempionu.

"Vis dėlto verta džiaugtis, kad iš viso spėjau jėgas išbandyti, – kalbėjo Vladimiro Silvaško ir Luko Kubiliaus treniruojamas kovotojas. – Tikiuosi, kad 2021-ieji bus kitokie. Įvyks Lietuvos čempionatas, vėliau – ir Europos. Dalyvautume ir pasaulio čempionate Japonijoje, tačiau dėl jo kol kas daug nežinios."

Tarp moterų geriausia šalies Metų kovotoja pripažinta Brigita Gustaitytė (Vilniaus klubas "Budora", treneris Donatas Imbras). Sostinės sportininkė 2020-aisiais taip pat tapo Europos čempione.

Rankų nenuleido

Metų trenerio titulą pelnė V.Silvaška (Akmenės "Energija"), o produktyviausio kiokušin karatė specialisto – Paulius Klapatauskas (Vilniaus "Saulės ženklas").

V.Silvaška didžiuojasi ne vien E.Gužausko, bet ir kito savo auklėtinio, kylančios kiokušin karatė žvagždės Pauliaus Žimanto laimėjimais: pernai Belgijoje jaunasis kovotojas tapo Europos vicečempionu ir nudžiugino pergale parodomajame turnyre Lenkijoje, įveikęs vieną stipriausių pasaulio kovotojų Maciejų Mazurą.

Vladimiras Silvaška: sąlygos buvo sunkios, bet rezultatai rodo, kad mums pavyko išlaikyti kiokušin karatė bendruomenę susitelkusią. LKKF nuotr.

"Labai gerai, kad mūsų federacijos taryba visus skatino per pandemiją nenuleisti rankų ir stengtis prisitaikyti prie padėties, perkelti veiklą į virtualiąją erdvę. Sąlygos buvo sunkios, bet rezultatai rodo, kad mums pavyko išlaikyti bendruomenę susitelkusią, o kovotojai buvo geros sportinės formos, – kalbėjo V.Silvaška. – Man pernai labiausiai įsiminė du turnyrai. Europos čempionato finale susitiko du mano auklėtiniai, o vėliau P.Žimantas nugalėjo pasaulio vicečempioną M.Mazurą. Tai buvo ypatingos akimirkos."

V.Silvaška per savo ilgametę karjerą yra išugdęs daug aukščiausio lygio kovotojų, tarp kurių, be E.Gužausko ir P.Žimanto, svariais laimėjimais išsiskiria Ona Jomantaitė, Donatas Imbras, L.Kubilius.

Susitiks Kėdainiuose

Vieno geriausių visų laikų Lietuvos kovotojų P.Klapatausko auklėtiniams praėję metai irgi nepašykštėjo trofėjų.

Rūta Brazdžionytė tapo Europos čempione, o Orestas Abazorius pelnė bronzą, Lietuvos čempionate triumfavo Gerda Pekarskaitė, Juras Sokolovas ir Stasys Vincevičius.

"2020-ieji buvo labai dviprasmiški. Per daugybę nuoseklaus darbo metų pavyko išugdyti grupę aukšto meistriškumo sportininkų, kurie gali pasiekti tikrai daug. Deja, didžiosios dalies galimybių parodyti savo sugebėjimus pernai netekome. Labai apmaudu, kad sportininkai, galėję ne tik dalyvauti varžybose, bet ir siekti aukščiausių vietų tarptautinėje arenoje, negalėjo to padaryti. Kiek spėjome – tiek, šį tą gero tikrai nuveikėme, bet galėjome gerokai daugiau", – svarstė P.Klapatauskas.

Treneris tikisi, kad 2021-aisiais jo auklėtiniams pavyks atsiskleisti geriau.

"Žmonės nori sportuoti, bet darbas vyksta daugiausia per "Zoom" platformą, – kalbėjo P.Klapatauskas. – Gerai, kad aukšto meistriškumo sportininkai turi galimybę dalyvauti tikrose treniruotėse. Tikimės, kad 2021-aisiais varžybų bus daugiau."

Artimiausias išbandymas – Lietuvos kiokušin karatė čempionatas, numatytas vasario 13-ąją Kėdainių arenoje.

Varžėsi nuotoliniu būdu

Pernai pandemijos sąlygomis Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) nariai suorganizavo 20 stovyklų, kuriose dalyvo per 3 tūkst. sportininkų.

Vien LKKF suorganizavo devynias treniruočių stovyklas.

Ketverios varžybos (tarp dalyvių – per 1 200 sportininkų) buvo surengtos nuotoliniu būdu, išmėginti jėgas jose galėjo ne vien Lietuvos, bet ir kitų šalių kovotojai.

Laikantis visų epidemiologinių reikalavimų, pernai suorganizuotos Lietuvos jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų kiokušin karatė taurės varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių