Quantcast

Kinija išsirinko 2022-ųjų žiemos olimpiados talismaną

Kinija išsirinko savo garsiausią gyvūną – pandą – oficialiu 2022 metų Pekino žiemos olimpinių žaidynių talismanu, antradienį paskelbė olimpiados organizacinis komitetas.

Žaidynių talismanas, pavadintas „Bing Dwen Dwen“, yra ledo kostiumu aprengta didžioji panda. Spalvoti apskritimai aplink besišypsantį talismano veidą simbolizuoja čiuožimo trasą ir 5G technologiją, pranešė olimpiados organizatoriai.

„Bing“ kinų kalba reiškia „ledas“ ir simbolizuoja tyrumą ir stiprybę, o „Dwen Dwen“ – nuoširdumą, gyvybingumą ir sveikatą, sakoma oficialiame olimpiados tinklalapyje.

Juodai baltas meškiukas turi „aukso širdį ir mėgsta viską, kas susiję su žiemos sportu“, tviteryje parašė Pekino žiemos olimpinių ir parolimpinių žaidynių organizacinis komitetas.

Didžioji panda buvo vienas iš penkių 2008-ųjų Pekino olimpiados talismanų ir 1990 metais Kinijos sostinėje vykusių Azijos žaidynių simbolis.

Parolimpiados talismanu išrinktas raudonas kiniškas žibintas vardu „Shuey Rhon Rhon“. Tradicinės formos žibintas kuria šventišką kinų Naujųjų metų atmosferą, o ši šventė bus švenčiama maždaug tokiu pat metu kaip ir žiemos olimpiada, sakė organizacinis komitetas.

Šis talismanas papuoštas geltonu šaliku, galvą juosiančiu geltonų balandžių vainiku ir tradiciniais kiniškais karpiniais.

„Shuey“ kinų kalba reiškia „sniegas“, o simboliai „Rhon Rhon“ – „įtrauktį ir integraciją“, siekiant pabrėžti, kad pasaulio civilizacijos bendrauja tarpusavyje ir gyvena harmoningai, nurodė komitetas.

Abu talismanai buvo pristatyti antradienį per ceremoniją ledo ritulio arenoje „Shougang“ Pekine. Jie buvo išrinkti iš daugiau kaip 5 800 konkursui pateiktų paraiškų iš 35 šalių.

Kinijos sostinės meras Chen Jiningas (Čen Dziningas) pavadino juos mielais, unikaliais ir rafinuotais.

„Vizualiai patraukliu būdu jie reziumuoja mūsų norus dėl 2022-ųjų Pekino žaidynių ir perduoda šiltą kvietimą draugams iš viso pasaulio“, – kalbėjo meras.

Pekinas bus pirmasis miestas, surengęs ir vasaros, ir žiemos olimpines žaidynes. Teisę rengti 2022-ųjų olimpiadą Kinijos sostinė gavo 2015 metais, įveikusi Almatą Kazachstane.

Pekine vyko 2008-ųjų vasaros olimpinės žaidynės, tuomet laikytos ženklu, kad Kinija įsitvirtina tarptautinėje arenoje kaip kylanti supervalstybė.

Žiemos olimpiadą organizuojančiai Kinijos sostinei teks pasikliauti dirbtiniu sniegu. Skelbiama, kad bus investuota 1,5 mlrd. dolerių (1,4 mlrd. eurų) į olimpinius kaimelius, vietas, kur vyks varžybos, ir kitą infrastruktūrą.

Šalis taip pat tiesia greitųjų traukinių geležinkelį tarp Pekino ir į šiaurės vakarus nuo sostinės esančio Džiangdziakou, kur vyks dauguma varžybų kalnuose.

Dalis 2008-ųjų olimpiados objektų, įskaitant „Paukščio lizdu“ pramintą nacionalinį stadioną, bus panaudoti ir per 2022-ųjų žaidynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių