Quantcast

Keturiems Rusijos sportininkams pareikšti nauji kaltinimai dėl dopingo vartojimo

Keturiems Rusijos lengvaatlečiams penktadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl dopingo vartojimo, o du iš jų yra olimpinių žaidynių aukso medalininkai.

Andrejus Silnovas, 2008 metų olimpinių žaidynių šuolių į aukštį čempionas, ir 2012 metų žaidynių 400 metrų barjerinio bėgimo čempionė Natalija Antiuch yra kaltinami draudžiamų preparatų arba metodų naudojimu.

Atletikos sąžiningumo skyrius (AIU) nurodė, kad kaltinimai paremti kanadiečių teisininko Richardo McLareno (Ričardo Maklareno) 2016 metų tyrimo dėl įtariamos Rusijos vykdytos dopingo programos išvadomis, kurias jis pateikė Tarptautinei antidopingo agentūrai (WADA).

Iki praėjusių metų birželio A. Silnovas buvo Rusijos lengvosios atletikos federacijos viceprezidentas. Iš šio posto jis atsistatydino AIU pradėjus tyrimą dėl jo elgesio. AIU nurodė, kad jo atvejis yra susijęs su įtarimais dėl užraustos medžiagos dehidrochlormetiltestosterono, dar žinomos kaip turinabolis, vartojimo.

Kiti du dopingo vartojimu kaltinami sportininkai yra 2006 metų uždarų patalpų lengvosios atletikos pasaulio čempionato 1 500 metrų bėgimo rungties sidabro medalio laimėtoja bėgikė Jelena Soboleva ir aktyvią sporto karjerą baigusi kūjo metikė Oksana Kondratjeva.

Pasak AIU, J. Sobolevos atvejis yra susijęs su pakartotiniu mėginio ėmimu 2007 metų pasaulio čempionate.

Anksčiau J. Soboleva jau buvo kartą netekusi sidabro medalio dėl dalyvavimo įtariamoje šlapimo mėginių sukeitimo schemoje. Šis atvejis vėl iškilo į viešumą, kai Rusijai buvo pareikšti įtarimai, susiję su 2014 metų Sočio olimpinėmis žaidynėmis.

Kaltinimus nagrinės Sporto arbitražo teismas, tačiau posėdžio data kol kas nenurodyta.

Nuo 2015 metų Rusijos lengvaatlečiams dėl dopingo vartojimo yra draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, nors „švariems“ rusų sportininkams leidžiama dalyvauti kaip neutraliems atletams.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos lengvosios atletikos federacija pripažino savo kaltę dėl suklastotų dokumentų pateikimo, siekiant suteikti sportininkams alibi dėl praleistų dopingo testų. Federacija nurodė, kad už tai yra atsakingi buvę ir dabar jau nebedirbantys vadovai.

Penktadienį AIU taip pat pranešė, kad dvejiems metams diskvalifikavo Bahreino ilgų distancijų bėgiką Albertą Ropą, kuris ne kartą nepateikė tikslios informacijos apie savo buvimo vietą, kad jam laiku būtų atlikti dopingo testai.

Kenijoje gimęs A. Ropas yra sidabro medalio laimėtojas 2018 metų Azijos žaidynių 5 000 metrų distancijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Vyšniukai jėga.

Mariakas

Mariakas portretas
Kiek girdžiu ruskių vatnikai sportininkai be dopiningo nesugeba aukso medalių išlošti, vienu žodžiu slabakai ruskei.

Vidas

Vidas portretas
Pagal pletkus, žmonės teise tik patvoriu bobutes, idiotai arba pagal užsakymą, Pagal užsakymą taip pat teisia idiotai. Tik gerai apmokamų idiotai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių