Quantcast

Keturi Lietuvos olimpinių klasių buriuotojai startuoja Europos čempionate

  • Teksto dydis:

Šiandien, spalio 4 dieną, net keturi olimpinėmis klasėmis buriuojantys Lietuvos atstovai startuoja Europos čempionate. „Laser Standard“ klasėje Lietuvai čempionate atstovauja Martis Pajarskas, Vėjas Strelčiūnas ir Radvilas Janulionis, „Laser Radial“ – Lietuvos olimpietė Viktorija Andrulytė. Europos čempionatas vyks Bulgarijoje, Varnoje, spalio 4-9 d.

Šis čempionatas turėjo įvykti dar gegužės mėnesį ir tapti kone paskutiniuoju pasiruošimo Tokijo olimpiadai įvykiu, tačiau dėl „Covid 19“ pandemijos buvo nukeltas į spalį. Pasak organizatorių, nors šiuo metu nemaža dalis olimpiados medalininkų dar ilsisi ir prie starto linijos nestos, daug stiprių Europos ir pasaulio buriuotojų vis dar išsiilgę retai dėl pandemijos vykstančių tarptautinių varžybų užsiregistravo į šį vieną didžiausių sportinių buriavimo renginių.

Štai „Laser Radial“ klasėje, kur Lietuvai atstovaus Tokijoje Lietuvos vardą gynusi buriuotoja Viktorija Andrulytė, iš viso užsiregistravo 78 sportininkės iš viso pasaulio. Tarp jų – ir pirmajame dešimtuke Tokijo olimpiadoje buvusios Norvegijos buriuotoja Line Flem Host bei Graikijos atstovė Vasileia Karachaliou.

Olimpinėje vyrų „Laser Standard“ klasėje konkurencija dar platesnė – čia iš viso žada startuoti 120 buriuotojų. Tarp jų – ir trys Lietuvos atstovai – Martis Pajarskas, Vėjas Strelčiūnas, Radvilas Janulionis. Šioje grupėje startuos ir ketvirtąją vietą Tokijuje iškovojęs Kipro atstovas Pavlos Kontides.

Didelė dalis čia susirinkusių sportininkų į startą šiame Europos čempionate jau žvelgia kaip į pasiruošimo Paryžiaus 2024 metų olimpiadai pradžią.

Europos čempionato startai vyks spalio 4-9 dienomis, Varnoje, Bulgarijoje. Pilnus rezultatus galima sekti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių